Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şahinbey Belediyesinden Vatandaşa Karbonmonoksit Dedektörü

Şahinbey Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nde görevli personel tarafından vatandaşlara kabonmonoksitdedektörü dağıtıldı

Şahinbey Belediyesinden Vatandaşa Karbonmonoksit Dedektörü

Gündem   A+a-

Şahinbey Belediyesi tarafından, kış döneminde soba kullanan ailelere karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı korunmak için kabonmonoksit dedektörü dağıtılmaya başlandı.
Gaziantep İtfaiyesi'ne bağlı eğitmenler Güneş Mahallesi Sosyal Tesisinde, mahalle sakinlerine yönelik, soba yakma eğitimi düzenledi.
Vatandaşlarda Şahinbey Belediyesine Teşekkür.
Dağıtılan Dedektörleri alan vatandaşlar yıllardır sobalı evlerde oturduklarını belirterek, "Akşamları soba zehirlenmesi olur diye korkarak uyuyoruz. Şahinbey Belediyemiz bize ücretsiz olarak uyarı cihazı verdi. Artık bizde gönül rahatlığı ile uyuyabileceğiz. Bizleri düşündüğü için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na, çok teşekkür ediyoruz" dediler.
"AMACIMIZ CAN KAYIPLARINI ÖNLEMEK"
Konuyla ilgili açıklama yapan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise her yıl yüzlerce kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini hatırlatarak, "Evinde soba kullanan vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Yaşanan olaylar bizleri çok üzüyor. Bu sebeple Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana karbonmonoksit dedektörü dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 11.150 ailemize bu cihazlardan hediye ettik. Bu yılda 10.000 ailemize bu cihazı hediye edeceğiz. Vatandaşlarımıza evlerinde soba yakarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Gerekli tedbirleri alarak bilinçli bir şekilde sobalarını yaksınlar. Allah kimseye herhangi bir soba zehirlenmesi göstermesin. Amacımız can kayıplarını önlemektir" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar