Skip Navigation Links

Rahatsızlıklarına Göz Otu

Dr.Ömer Coşkun,göz otunun göz nezlesi ve göz iltihaplanması gibi rahatsızlıklarda son derece etkili bir bitki olduğunu söyledi

 Rahatsızlıklarına Göz Otu

Sağlık   A+a-

Rüzgarın etkisiyle etrafta uçuşan toz ve bakterilerin göz çevresinde kolaylıkla toplanabildiğini kaydeden Coşkun, "İnsanlar bunlara bağlı olarak gözlerini ovuşturduğu zaman bazı rahatsızlıklar meydana gelebiliyor. Bunlardan bir kaçı olan göz nezlesi ve göz iltihaplanması kişilerde olumsuz etki meydana gelmesini sağlar. Konjonktivit olarak adlandırılan gözün en dış tabakasını ve göz kapaklarının iç yüzeyini saran zar tabakasının iltihaplanmasına göz nezlesi denir. Alerjik veya mikrobik nedenlerle ortaya çıkan göz nezlesinde kızarıklık, yanma hissi, kaşınma ve göz kapaklarının şişmesi gibi şikayetler vardır. Bu tür göz hastalıklarında kişilerin kolayca kullanabileceği şifalı bitkiler mevcuttur. Bunlardan biri olan göz otudur. Göz otu, göz nezlesi ve göz iltihaplanması gibi rahatsızlıkların çözümünde son derece etkili bir bitkidir" diye konuştu.
Göz otu çiçeklerinin kurutularak kullanılacağını belirten Dr. Coşkun, "Göz otu çiçeği kaynatılıp elde edilen göz otu suyu ile gözler banyo yaptırılırsa göz nezlesi ve iltihaplanması gibi şikayetlere karşı faydalı olur ve temiz bir pamukla göz üzerine kompresi yapılır. Rahatsızlığın evresine göre uygulanılabilir hasta bu uygulamayı günde bir kez yaparak bu sıkıntıdan kurtulmuş olabilir" ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet