Skip Navigation Links

Böyle Bir Uygulama Olamaz

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Akça, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yakanda 10 bin yabancı eğitimci istihdam edileceğine yönelik açıklam

Gündem   A+a-

Böyle Bir Uygulama Olamaz
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yakanda 10 bin yabancı eğitimci istihdam edileceğine yönelik açıklamasına tepki gösterdi.
Yaptığı yazılı açıklamada uygulamayı eleştiren Ahmet Akça, Türkiye’nin kendi öğretmenine güvenmeyen bir milli eğitim bakanıyla karşı karşıya kaldığını belirterek şöyle dedi:
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, önümüzdeki yıldan itibaren yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda 40 bin yabancı öğretmen istihdam etmeyi planladığı gündeme bomba gibi düştü. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve ekibinin Fatih Projesi kapsamında bir süredir yürüttüğü çalışmaya göre yabancı öğretmenlerin, “İngilizce dil dersi” için istihdam edileceği belirtilmektedir.
AKP iktidarının Milli Eğitim Bakanları ilklere imza atmaya devam etmektedir. Eğitim camiası bu kez de kendi öğretmenlerine güvenmeyen bir Milli Eğitim Bakanı ile karşı karşıyadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu projesi kendi yetiştirdiği öğretmenleri beğenmeyen, öğretmenine güven duymayan bir zihniyetin ürünüdür.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın akıllara zarar projesi eğitim camiasında infiale neden olmuştur. Türkiye’de atanmayı bekleyen 350 bin öğretmen varken, eğitim fakültesi mezunları işsizliğin pençesinde kıvranırken, bakanlık kapısında öğretmenler “atanmak itiyoruz” diye eylem yaparken, Bakan Çubukçu KPSS skandalı dolayısıyla mağdur olan öğretmenlerin acısını dindirmek için 30 bin ek öğretmen alımı yapmaya yanaşmazken; Milli Eğitim Bakanlığı’nın 40 bin yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlaması öğretmenlerimize büyük bir hakarettir. Tam bir deli saçması olan bu proje, öğretmenlerimizi rencide etmiştir. Birçok kez aşağılanmaya, horlanmaya maruz kalan öğretmenler, yine Bakanları tarafından ters köşeye yatırılmıştır.
Sayın Nimet Çubukçu, öğretmenleri yurtdışından ithal edecekse, öğretmenlerimizin yıllarca eğitim fakültelerinde dirsek çürütmesine hiç gerek yoktur. Hatta eğitim fakültelerine kilit vuralım, belki o zaman Sayın Çubukçu bakanlığını daha rahat yönetebilir.
Öğretmenlerini istihdam etme becerisinden yoksun olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, gözünü yabancı öğretmenlere dikmesi, yabancı öğretmen ithal ederek, çocuklarımızın iyi bir İngilizce eğitimi göreceğine inanması tam bir ibret vesikasıdır. Bakanlık çocuklarımızın İngilizce öğrenemediğini düşünüyorsa, o halde çuvaldızı kendisine batırmalı ve bunun sorumluluğunu İngilizce öğretmenlerine yıkmak yerine, müfredat programlarını baştan aşağı yenilemelidir.
Bir noktayı da merak ediyoruz: Bakanlık hangi bütçe ile yabancı öğretmen istihdam edecektir? Bakanlığın projesinden de anlaşıldığı gibi; Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi, yabancı öğretmen ithal etmeye müsaitken, kendi öğretmenini istihdam etmeye müsait değildir. Öğretmen atamalarında Maliye Bakanlığı engeli ile karşılaşan Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı öğretmen istihdamında hiçbir engelle karşılaşmayacak gibi görünmektedir. Dolayısıyla ortada tam bir kandırmaca vardır.
Öte yandan Sayın Bakan’ın bilmediği bir husus var: 1960’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nden birçok öğretmen gönüllü olarak Türkiye’ye geldi. Ancak bunun eğitimimize hiçbir faydası olmadı. Aksine bu öğretmenler Türkiye’de misyonerlik faaliyetlerinde bulundu. Böyle bir projenin uygulanması halinde de Türkiye’de misyonerliğin meşru hale gelmesi hükümet eliyle sağlanmış olacak ve bunun şerefi de hükümete ve Sayın Bakan’a ait olacaktır.
Bakanlığın bu projesi biz eğitimcilere kısa süre önce Et fiyatlarını düşürmek için yurt dışından ithal olarak getirilen Angusları bize hatırlatmaktadır. Bu vesileyle Sayın Bakana diyoruz biz eğitimciler olarak İthal öğretmen istemiyoruz, İTHAL ANGUTLARA HAYIR DİYORUZ
Unutulmamalıdır ki; ister Bakan, ister Başbakan olsun, hiç kimse öğretmenlerimizle alay edemez, onları incitemez. Bu projeyi uygulamaya yürekleri yetmeyecektir. Türk Eğitim-Sen olarak, böyle bir projenin hayata geçirilmesi durumunda da her türlü eylemi meşru göreceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet