Skip Navigation Links

Sığınmacıların yaşam koşulları

Gazetecilerin yaklaşık 20 dakika fotoğraf çekmelerine izin verildiği Çadır kentte, basın mensupları Suriyeli sığınmacılarla yine Dışişleri Bakanlığı y

Gündem   A+a-

 
 
Gazetecilerin yaklaşık 20 dakika fotoğraf çekmelerine izin verildiği Çadır kentte, basın mensupları Suriyeli sığınmacılarla yine Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin gözetiminde bir görüşme yapabildiler.
Yetkililerin seçtiği 10 Suriyeli, fotoğraf makinelerinin ve kameralarının alınmadığı özel bir çadırda basın mensuplarıyla görüştürüldü. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Suriyeli sığınmacılar, ülkelerinde kan ve gözyaşının devam ettiğini ifade ettiler.
 
Kapılar gazetecilere açıldı!
Suriyelilerin ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan kaçarak sığındıkları Hatay'ın Altınözü ilçesindeki çadır kentin kapıları gazetecilere ilk defa açıldı. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ve yoğun güvenlik önlemleri altında çadır kenti gezen basın mensuplarının sadece fotoğraf çekmelerine izin verildi.
 
 
 
Çadırkente yerleştirilen 3 bin 500 sığınmacının çadır kentteki yaşamı basın mensupları tarafından kare kare görüntülendi. Gazetecilerin çadır kentte kamera görüntüsü almasına izin verilmeyen gezide, basın mensupları çadır kenti Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin gözetiminde gezdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin de alındığı gözlenen çadır kentte Suriyeli sığınmacıların yaşam koşulları göz önüne serildi.
 
Her türlü ihtiyaçları karşılanıyor
Psikolojik desteğin de verildiği Suriyeli sığınmacılar, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını da çadırkentin etrafına kurulan seyyar tuvalet ve banyolarda karşılıyorlar. Hayatlarından memnun bir şekilde kendilerine ait çadırlarda yaşan Suriyelilere, Kızılay, çadır çadır dolaşarak günde 3 öğün sıcak yemek veriyor. Çocuk bezinden giyimlerine kadar her ihtiyaçları karşılanan sığınmacılar, çadırkentte mutlu olduklarını ve karışıklık bitmeden de ülkelerine dönme niyetinde olmadıklarını söyledi.
 
Çocuklar eylem yaptı
Basın mensuplarının çadır kente yaptığı ziyaret sırasında sığınmacı çocuklar da eylem yaptı. Ellerindeki Arapça yazılı pankartlara çizdikleri tank resimleriyle ülkelerindeki olayları anlatmaya çalışan çocuklar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine sloganlar attılar. “Teşekkür Türkiye Devletine” yazılı pankart açarak Türkiye’ye teşekkür eden yetişkinlerin elinde Suriye bayrakları da görüldü.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet