Skip Navigation Links

Toroslar'ın Parkları Örnek Seçildi

Bir internet sitesi üzerinden yapılan araştırmada,Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan parklar,örnek park seçildi

Toroslar'ın Parkları Örnek Seçildi

Gündem   A+a-

Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk içerik tabanlı sosyal ağı olan, 'onedio.com' editörlerinin internet üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda, Türk park bahçe sanatından 32 benzersiz örnek belirlendi. Toroslar Belediyesi de bu sıralamada yer alarak Mersin'in adını bir kez daha duyurmuş oldu.
Aralarında İstanbul, Kırklareli, İskenderun, Antalya, Trabzon, Bolu, Bilecik, Bursa, Kahramanmaraş, Çanakkale, Muğla, Kayseri, Çankırı ve Aydın gibi illerin de yer aldığı sıralamada, Toroslar Belediyesi'nin inşa ettiği Devlet Parkı da yer aldı. Yapılan araştırmada Türkiye'deki refüjler, tretuarlar, yol kenarı düzenlemeleri, kavşaklar ve park bahçeler değerlendirilirken site konuyu, 'Türk Park ve Bahçe Düzenlemesi Sanatından Benzersiz 32 Örnek' başlığıyla takipçileriyle paylaştı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. 12 yıllık görev süreleri içerisinde yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden 1 milyon metrekarenin üzerine çıkardıklarını kaydeden Tuna, park sayısını da 56'dan 168'e yükselttiklerini hatırlattı. İnşa ettikleri parklarda, Türk kültürünün milli ve manevi duygularını yansıtan eserlerin yanı sıra peyzaja da büyük önem verdiklerini vurgulayan Tuna, Toroslar'a kazandırdıkları parkların böyle bir çalışmada örnek seçilmesinin de kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
91 bin metrekare alan üzerine Halkkent Mahallesi'nde inşa edilen Devlet Parkı, 4 bölümden oluşuyor. İçerisinde süs havuzu, pergoleler, çocuk oyun grupları, spor ve dinlenme alanlarını barındıran park ayrıca, mezbelelik bir alanın insanların kullanımına nasıl açılacağının da önemli bir örneğini sergiliyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet