Skip Navigation Links

Okul Kantinlerinde Hijyen Denetimi

Adana'da okul kantin ve yemekhanelerindeki hijyen denetimleri ve gıda güvenilirliğine yönelik yapılan denetimler devam ediyor

Okul Kantinlerinde Hijyen Denetimi

Eğitim   A+a-

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okul kantin ve yemekhanelerini her dönem bir defa olmak üzere yılda en az iki defa denetlediklerini belirterek, çocukların güvenilir gıdaya erişimine verdikleri öneme vurgu yaptı. Bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Söğüt, işi sadece denetimle bırakmadıklarını, okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personellere yönelik hijyen eğitimi verdiklerini de söyledi.
Öğrencileri, okul çevrelerinde bulunan seyyar satıcılardan gıda alış verişi yapmamaları konusunda da uyaran Söğüt, en iyi gıda denetçisinin tüketicinin kendisi olduğunu hatırlattı.
Öğrenci, öğretmen ve velilerin gıdaya ilişkin her türlü şikayet ve taleplerini Türkiye'nin her yerinden devletin yetkili birimlerine ulaştırabilmeleri için "Alo Gıda 174" hattı oluşturulduğunu hatırlatan Sögüt, bu hattın 7 gün 24 saat hizmet verdiğini, şikayet ve taleplerin tamamının anında değerlendirmeye alındığını ve sonuçlarının internetten takip edilebildiğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet