Skip Navigation Links

Biçer:'Adana,KOSGEB Kaynağından Yeterince Yararlanamıyor'

KOSGEB Başkanı Recep Biçer,Adanalı KOBİ'lerin kurumlarından kullandığı kaynağı yeterli bulmadıklarını söyledi

Biçer:'Adana,KOSGEB Kaynağından Yeterince Yararlanamıyor'

Ekonomi   A+a-

Adana TV A'da yayınlanan İş'te Kazanç programının konuğu olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, son 10 yılda Adana'nın kendi kurumlarından 40 milyonu geçen bir kaynak kullandığını ancak bunu Adana'ya yakıştıramadıklarını söyledi. Biçer, "Bu durum bizden ya da Adanalı KOBİ'lerin ilgisizliğinden kaynaklanabilir. Bundan sonraki sürece bakmamız lazım. Biz Adana gibi sanayisi güçlü kente daha fazla hibe, daha fazla kredi desteği sağlamak istiyoruz" dedi.
"VERİ TABANINA KAYIT YAPTIRIN"
Gazeteci Mehmet Uluğtürkan'ın yorumlarıyla katkı sağladığı programda Adana'nın 84 bin 784 KOBİ'ye sahip olduğunu belirten KOSGEB Başkanı Recep Biçer, "Bu sayının 19 bin 338'inin KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı olduğunu görüyoruz. Öncelikle Adanalı KOBİ'lerimizin veri tabanımıza kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu işlem için öncelikle internet kaydı gerekiyor. Prosedürlerimiz zor değil. Biz Adana'ya daha fazla kaynak aktarmak bölge ve ülke ekonomimize değer katmak istiyoruz" diye konuştu.
KOSGEB'in son dönemde girişimci sayısının artışına yönelik faaliyetlere hız verdiğini de anlatan Biçer, Adana'da bugüne kadar 140 sınıfta 6 bin 643 kişiye 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verildiğini söyledi. Program, KOSGEB'in yeni dönem destek enstrümanları, işletmelere öneriler başlıklarıyla sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet