Skip Navigation Links

Avrupa'dan Türk Doktora Büyük Ödül

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Ali Cerrahoğlu,Avrupa'da yılın doktoru ödülü olarak kabul edilen ve Avrupa Aile Hekimleri Birliği WONCA

Avrupa'dan Türk Doktora Büyük Ödül

Sağlık   A+a-

tarafından verilen 5 Yıldızlı Doktor ödülüne layık görüldü.
Dr. Cerrahoğlu, ödülü, WONCA tarafından 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 80 ülkeden 3 bin 500 doktorun katılımıyla gerçekleşen Avrupa Aile Hekimliği Kongresindeki törende aldı.
Avrupa Aile Hekimleri Birliği - WONCA Europe, her yıl Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen 5 özelliği taşıyan bir doktoru, "5 Yıldızlı Doktor" WONCA olarak seçerek ödüllendiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, '5 Yıldızlı Doktor' için; "hasta bakan, karar veren, iletişim kuran, toplum lideri olan ve ekip yöneten" şeklinde beş özelliği taşımasını kriter olarak belirliyor.
SADECE HASTA BAKMAK YETMİYOR
Dr. Cerrahoğlu, ödülünü, WONCA Europe Başkanı Prof. Dr. Job FM Metsemakers'tan aldı.
Meslek yaşantısında toplum sağlığı ile ilgili önemli projeler geliştiren Dr. Ali Cerrahoğlu, ödüle layık görülmesini sağlayan birçok çalışmaya imza attı. Dr. Ali Cerrahoğlu genel tıp, aile hekimliği, okul hekimliği, aile planlaması, iş sağlığı, spor hekimliği ve sağlıklı yaşam tarzı halk eğitimleri, genel tıp, okul çağındaki çocukların sağlığının korunması ve geliştirilmesi alanlarında yoğunlaştı.
Rutin hasta teşhis ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra şu faaliyetlerde bulundu:
"Türkiye'de ilk kez sağlık ocağında bilgisayar kullanımı ve hasta kayıtları ile aşı takibini gerçekleştirdi.
- Aile planlaması eğiticisi olarak 18 yıl boyunca yüzlerce doktor, ebe ve hemşireye rahim içi araç uygulaması ve aile planlaması danışmanlığı eğitimi vererek sertifikalandırdı.
- Gezici hizmet projesi: Tarsus Rotary Kulübü ile Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinde kaynak oluşturarak bir gezici klinik oluşturdu. İçerisinde kadın doğum ve çocuk muayene ve işlem donanımı olan bir araç temin edilerek gönüllü olarak; Tarsus'un sağlık hizmeti alamayan mahalle ve köylerinde haftanın en az iki günü istasyon kurarak, aile planlaması uygulamaları ve diğer jinekolojik prosedürler dahil hasta muayene ve izlemi gerçekleştirdi.
- Sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğü projede 1000 kadında serviks kanseri taraması yaparak şüpheli vakaların tespit edilip ileri tetkik ve tedavilerinin yapılmasını sağladı.
- Yerel yönetim, merkezi yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak toplumun her kesimine mahalle, köy, okul ve toplu yaşanan ortamlarda sağlıklı yaşam tarzı, aile planlaması, diyabet, hipertansiyon, hijyen gibi konularda bin üzerinde konferans verdi.
OKULLARDA OBEZİTE HARİTASI ÇIKARDI
- UNDP, Coca Cola ve Habitat tarafından yürütülen 'Hayata+' projesi kapsamında Tarsus'ta okuyan 4 bin öğrenciyi bir yıl süresince haftada bir gün olmak üzere konferanslar vererek üreme sağlığı ve cinsellik konusunda eğitti ve bu proje ile ödül kazandı.
- Tarsus'ta okul çağı obezitesi konusunda; Çukurova Üniversitesi Endokrin ve Aile Hekimliği Ana Bilim Dalları ve Tarsus Kent Konseyi ile iş birliği yaparak 12 okulda bin 500 öğrencinin boy, kilo ve bel çevresi ölçümlerini gerçekleştirdi, kentin obezite haritasını çıkarttı.
- Halka sağlık eğitimi vermeyi hedefleyerek halkı sağlıkla ilgili tüm konularda bilgilendirmek amacıyla Güney TV kanalında on yıl boyunca her pazartesi akşamı 250 üzerinde program yaptı.
- Sağlık eğitimi konusunda gazetede köşe yazısı yazmaktadır.
- Yürüttüğü halk sağlığı çalışmaları ve projelerinden dolayı 2006 yılında sağlık bakanlığı tarafından Mersin ilinde 'yılın doktoru' seçildi. 1996 da 'Kentucky Colonel', 1999 da Rotary 'Meslek Hizmet Ödüllerini aldı.
KENT SEMPOZYUMU
- 2012 yılında Tarsus Kent Konseyi Başkanı olarak Mersin Üniversitesi, Tarsus Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve meslek odalarını bir araya getirerek Tarsus Kent Sempozyumunu gerçekleştirdi. 60'ın üzerinde bilim adamının yer aldığı üç günlük sempozyumun ardından basılan sempozyum kitabının editörlüğünü yaptı.
- Tarsus Belediyesi ile birlikte kentin tüm dinamiklerini bir araya getirerek 'Tarsus'un Geleceği' konulu bir çalıştay ve sempozyum düzenledi ve Tarsus'un il olma potansiyelinin kitaplaşmasını koordine etti.
- Tarsus'a bir üniversite kazandırmak için kentte yürütülen 'Tarsus Üniversiteyi Hak Ediyor' kampanyası kapsamında üniversite hazırlık dosyasının oluşumunu koordine etti ve kent konseyi olarak yürüttüğü imza kampanyasında 50 bin imza toplandı.
- Ekonomik durumu yetersiz olan başarılı öğrencilerin eğitimlerini desteklemek amacıyla Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği başkanı olarak 'Bir Tuğla da Sen Koy' projesi başta olmak üzere birçok burs kaynağı yaratma projesine öncülük yaparak 1.8 milyon dolar kaynak yaratıldı. Proje devam etmekte ve onlarca öğrenci her yıl burs almaya devam etmektedir.
TENİSİ TAŞRAYA TAŞIDI
- Tarsus'ta uluslararası düzeyde 7 kort içeren Tarsus Tenis Kulübünün kurucularından olarak büyük kentler dışında ilk kez bir taşra kentinde ITF uluslar arası tenis turnuvası düzenlenmesine öncülük etti ve geleneksel hale gelmesini sağladı.
- Sağlık için sporun sevdirilip yaygınlaştırılmasını hedefleyen Tarsus'un EN'leri projesi ile kentin en hızlı, en uzun ve en yüksek atlayan kadın ve erkek sporcuların seçilerek ödüllendirildiği yarışmaları Tarsus Kent Konseyi ile düzenledi.
- Mesleki (Türkiye Aile Hekimleri Uzmanları) ve sosyal olarak bir çok iletişim platformunu kurdu ve yönetti.
- Mesleki ve sosyal bir çok derneğin kurucusu, yöneticisi ve üyesi oldu."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet