Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Diş Hekimlerine 'Hipnodonti' Eğitimi

Adana Diş Hekimleri Odası'nda düzenlenen bilimsel toplantıda 'Diş Hekimliğinde Hipnotik İletişim Teknikleri' konulu eğitim verdi

Diş Hekimlerine 'Hipnodonti' Eğitimi

Sağlık   A+a-

Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'nde Danışma Kurulu üyesi Dt. Murat Uslu, etkinlikte yaptığı konuşmada hipnozun bir iletişim dili olduğunu transtan ibaret olmadığını söyledi.
Hipnozun psikoterapide tedaviyi hızlandırabilecek bir iletişim aracı olarak da kullanılmakta olduğunu belirten Dt. Uslu, "Diş hekimliği kliniklerinde dünyada yüzde 40 ile diş hekimleri hipnozu en çok kullanan meslekler arasındadır. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ile hipnoz uygulama ve eğitim esasları bir yönetmelik olarak yayınlanmıştır. Buna göre Avrupa Hipnoz Birliği eğitim programı ile de uyumlu bir eğitim programı esas alınmıştır. Akupunkturda olduğu gibi Bakanlık kontrolünde, ülkenin farklı yerlerinde, devletin onayladığı sertifikalarla uygulama yapacak hekim ve diş hekimleri yetişecektir. Bu güzel gelişme aynı zamanda ülkemizde üniversitelerde hipnoz ile diş hekimliğinde bruksizm (diş gıcırdatma), kusma refleksi, diş hekimi ve iğne korkusu gibi birçok sıkıntılı konularda bilimsel, deneysel çalışmaların da önünü açacaktır" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Dt. Uslu, katılımcı dişhekimlerinin hipnoz hakkında merak ettikleri soruları tek tek yanıtladı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş