Skip Navigation Links

Tansel Çölaşan'ın 'Evet' Hakareti Davası

Hatay'da 5 yıl önce düzenlenen bir panelde 12 Eylül referandumunda 'evet' oyu veren 22 milyon seçmene 'gaflet, delalet ve hıyanet içinde' diyerek

Tansel Çölaşan'ın 'Evet' Hakareti Davası

Gündem   A+a-

Hatay'da 5 yıl önce düzenlenen bir panelde 12 Eylül referandumunda "evet" oyu veren 22 milyon seçmene "gaflet, delalet ve hıyanet içinde" diyerek hakaret ettiği ileri sürülen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan hakkında sivil toplum örgütleri tarafından açılan hakaret ve tazminat davasının ikinci duruşması yapıldı.

Hatay 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ardından açıklama yapan Anayasaya Evet Platformu Adana Sözcüsü Bekir Fevzi Yıldırım, duruşmanın ertelendiğini söyledi.Çölaşan'ın açıklamalarını hatırlatan Yıldırım, "Tansel Çölaşan anayasaya evet diyenlerin hepsini yani yüzde 58'lik kesimi, bizleri hıyanet içinde dalalet içinde göstermiştir. Bizler sivil toplum örgütleri olarak Adana Başsavcılığı'na şikayette bulunmuştuk. Bugün onun duruşması vardı. Duruşma ertelendi. Biz sivil toplum örgütleri sözcüleri olarak Tansel Çölaşan'dan şikayetçiyiz. Özür bekledik dilemedi. Bizler sivil toplum örgütleri olarak o zaman da talep ettiğimiz sivil toplum örgüt başına biner lira manevi tazminat olmak üzere dava açmıştık. Açılan dava sonucunda alacağımız tazminatımızı Türk Kızılayı'na bağışlayacağımızı beyan etmiştik" dedi.

"Türkiye'de maalesef namuslular namussuzlar kadar cesur olmuyor" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti: "Biz namuslu kesimler cesaretimizi göstereceğiz. Haklı olan davamıza devam edip Çölaşan'dan bu davada özür bekledik gelmedi. Bu yüzden davamızın arkasında olduğumuzu belirterek bizlere anayasaya evet dedik diye hıyanet içinde dalalet içinde diyen Çölaşan'ın en yakın zamanda cezalandırılmasını istiyoruz." Çölaşan'ın, 18 Eylül 2010 tarihinde, ADD Hatay Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu panelde, "Çözüm bizlerdedir. Yani sizlerdedir. Yani oylarımızdadır. O oylar bilinçliyse de hala bilinçli olmayan yani yüzde 42'nin dışında olan oylar bana göre, gaflet, delalet ve hıyanet içindedir. Hıyaneti hepimiz biliyoruz" sözlerini sarf ettiği öne sürülmüştü.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet