Skip Navigation Links

Yangın 15 Saat Sonra Durdurulabildi

Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, yangından 200 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Gündem   A+a-

Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, yangından 200 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.
Dün akşam saatlerinde çıkan yangına, Hatay'ın Dörtyol, Yayladağı ve Kırıkhan ilçeleri ile Kahramanmaraş ve Kilis'ten gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerin de katıldığı çalışmaların ardından, yangın yaklaşık 15 saat sonra kontrol altına alındı.
Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Süleyman Özçakıcı, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin gayretleriyle yangının kontrol altına alındığını belirtti. Özçakıcı, "İtfaiye ekiplerimizin yanı sıra birçok kurumdan getirtilen söndürme araçları da yoğun şekilde söndürme faaliyetlerine katıldı. Yangında toplam 200 hektarlık bir alanın zarar görmesi söz konusu. Yangının neden çıktığı ve kesin olarak ne kadarlık bir alanın zarar gördüğü yapılacak incelemelerin ardından belirlenecek" diye
konuştu.
Öte yandan, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, İşletme Müdürü Mehmet Harbi ve Orman İşletme Müdür Yardımcısı Veysel Ayyıldız Samandağ'a gelerek yangın bölgesindeki çalışmaları yakından takip etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet