Skip Navigation Links

Mühendislerin Gecesi Böyle Görkemli Olur..

Her yıl geleneksel olarak yeni yıla girerken düzenlenen mühendis odalarının 'Kuruluş Yıl Dönümü' gecesi, bu yıl da coşkulu bir şekilde Yelken Kulübü'n

Gündem   A+a-

Mühendislerin Gecesi Böyle Görkemli Olur..
 
Her yıl geleneksel olarak yeni yıla girerken düzenlenen mühendis odalarının “Kuruluş Yıl Dönümü” gecesi, bu yıl da coşkulu bir şekilde Yelken Kulübü’nde yeni yıl partisi havasında gerçekleşti.
İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası'nın ortaklaşa düzenledikleri gecede, genç mühendisinden en kıdemlisine kadar herkesin birlik ve beraberlik içinde olduğunu ortaya koyan bir tablo ortaya kondu.
Meslekte 40 ve 25’nci yıllarını dolduran mühendislerin plaketlerinin de verildiği gecede; 40’ncı yılını dolduran Hamit Karaoğlan’a plaketini İskenderun Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek, Kenan Gökten’e İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Arlı, Recep Yüzal’a ise Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Nazım Culha verirken, meslekte yine 25’nci dolduran mühendislerden Hasan Eker’in plaketini Mimarlar Odası Başkanı Özgür Murt verirken, Ayhan Toparlak’ın plaketini İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Seküçoğlu verdi.
CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, geceye plaket töreninden sonra katılırken, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Karan, sağlık sorunu nedeniyle geceye katılamadı.
Bölgemizin sevilen seslerinden Eylem’in sahne aldığı ve muhteşem sesiyle herkesi coşturduğu anlarda, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Seküçoğlu, eşi Pınar Seküçoğlu ile sahneye bir çıktı ki, yılın bütün yorgunluğunu atarcasına birlikte göbek atıp oynadılar.
Teknik elemanların görüşlerine değer vermeyen bir ülkenin sıkıntılarından kurtulamayacağı artık anlaşılmalıdır diyerek anlamlı bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Seküçoğlu şöyle dedi:
Toplumumuz ve bu toplumun ayrılmaz parçası olan camiamız için her gün biraz daha ağırlaşan sorunların yaşandığı şu günlerde bir arada olmamız gerçekten çok önemli. Mesleğimiz, meslektaşımız, ve ülkemiz için daha etkin daha üretken, daha dinamik bir T.M.M.O.B yaratabilmek adına son derece önemli görüş ve düşünceler üretmemiz gerektiğine inanıyoruz.
Bu görüş ve katkılar odalarımızın geleceği açısından son derece önemlidir. Bu örgütün varlığı ve etkinliği, siz değerli üyelerimizin varlığı ve etkinliğine bağlıdır. Odalarımızı güçlü kılabilecek tek şey sizlerin ilgi ve desteğinin sürekliliği olacaktır. Odalarımız bilimsel bir sivil toplum kuruluşlarıdır, aynı zamanda mühendisler ve mimarlar insan yaşamını kolaylaştıran yatırımlara etkisi nedeniyle toplumun olmazsa olmaz, temel taşlarından biridir. Bu bakımdan T.M.M.O.B. örgütlü olmanın gücünü bilmeli her birey katkısını gösterebilmeli sorunlar karşısında yerini alabilmelidir. Ülkemiz bir yandan ekonomik krizle diğer yandan depremlerle, çevre kirliliğiyle sarsılırken bu sorunlara karşı nerde nasıl yer alacağımızı tespit ederek sesimizi duyurmalıyız.
Teknik elemanların görüşlerine değer vermeyen bir ülkenin sıkıntılarından kurtulamayacağı artık anlaşılmalıdır.
Bu konuda alacağımız örnek ise Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ki Cumhuriyetin atılım yıllarında teknik elemanlara verilen değerdir.
Daha etkin daha güçlü bir T.M.M.O.B. için birlikteliğimizin devamını temenni eder, hepinize iyi eğlenceler dileriz.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet