Skip Navigation Links

CHP İl Başkanı Özyiğit: 'İçimiz Buruk'

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 1 Kasım seçimlerinde Mersin'de oylarını yüzde 7 civarında artırdıklarını

CHP İl Başkanı Özyiğit: 'İçimiz Buruk'

Gündem   A+a-

milletvekili sayısını 4'e çıkardıklarını belirterek, "Mersin, diğer şehirlere göre daha başarılı bir grafik çizdi ama bu başarı lokal olduktan sonra çok anlam ifade etmiyor. Yani biz teselli ararsak bulabiliriz ama içimiz buruk, hiç içimizde sevincimiz yok" dedi.
Mersin'de, 7 Haziran seçimlerine göre, kesin olmayan 1 Kasım seçim sonuçlarında oyunu artırmasına karşın ikinci parti konumuna düşen, ancak 3 olan milletvekili sayısını 4'e çıkaran CHP İl Örgütü, bu başarıya sevinemiyor. Özellikle Türkiye genelinde alınan sonuçtan burukluk duyduklarını söyleyen CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimini İHA muhabirine değerlendirdi. Bugünkü sonuçların esasen 7 Haziran'dan sonra başka çözüm yolları varken halka dikte ettirildiğini öne süren Özyiğit, mevcut iktidar partisi AK Parti'nin seçim kampanyası boyunca devletin olanaklarını aleni biçimde kullandığını, tüm harcamaların devletten karşılandığını, devletin tüm araçlarının kullanıldığını, insanları devlette işe almak suretiyle ve tayin vasıtasıyla oy devşirildiğini iddia etti.
"HERKES ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP 'NEREDE YANLIŞ YAPTIM' DİYE DÜŞÜNMELİDİR"
Öte yandan, 7 Haziran seçimlerinde halkın net olarak 'Biz koalisyon istiyoruz' dediğini dile getiren Özyiğit, "Ama baktık ki, karşıda muhalefet olarak duran partiler bu erki yerine getirecek iradeyi ortaya koyamıyorlar. Bu konuda CHP en üst seviyede emek vermiş olmasına rağmen, diğer partilerle bu noktada gerekli, yeterli bir duruş sergileyemedikleri, AKP'siz bir yolu yakalayamadıkları, bir çözüm oluşturamadıkları ve yüzde 60 ile toplanıp Meclis Başkanlığını ele almayı beceremedikleri için de halk da dedi ki artık, 'Öyle mi diyorsunuz, o zaman buyurun.' Tüm bunları yan yana koyduğumuzda sonuç itibariyle bugün karşımıza, 13 yıldır Türkiye'yi bugünkü sıkıntılı boyuta getirmiş yapının devamına yönelik halkın bir tercihi çıktı. Hiçbir zaman halkı suçlamak, 'halk yanlış yaptı' demek doğru değildir. Herkes kendi şapkasını önüne koyup, 'Ben nerede yanlış yaptım' diye düşünmek durumundadır" dedi.
Bugün, demokrasiye tahammülü olmayan, kendine muhalif olan yapıya sabır göstermeyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını öne süren Özyiğit, "Seçime 4 gün kala farklı bakan yayın kuruluşlarını kapatmıştır. Halkı önce fakir hale getirip, sonra onu sadaka kültürüne mahkum ederek, vaatle kendilerine oy arama yoluna gittiler. Türkiye bunu hak etmiyor, Türkiye buna layık değil. Ama biz kendi eksiklerimizi, kabahatlerimizi görmezden gelemeyiz" diye konuştu.
"MERSİN'DE 2. PARTİ OLDUK"
CHP'nin Mersin'de 3 milletvekili sayısını 4'e çıkarması, ancak 2. parti olmasını değerlendiren Özyiğit, 2. parti olmalarında konjonktür ve seçim sisteminin çok etkisi olduğunu dile getirdi. Özyiğit, geçen dönem birinci parti olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bir milletvekilimiz azaldı. Şimdi ikinci parti olduk, bir milletvekili arttık. Tabi parti olarak birincilik çok önemli, çıkarılan milletvekili sayısı çok önemli ama Mersin'de aldığımız oya baktığımızda, geçen seçime göre oyumuzun 20 binin üzerinde arttığını, 20 binin üzerinde yeni oyun CHP'ye geldiğini görüyoruz. Bunun önemli bir faktör olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç itibariyle MHP'den çok ciddi bir oyun AKP'ye geçtiğini düşünürsek, CHP ikincilik konusunda yüzde 1 gibi bir fark var. Biz sonuçları kendi sistemimizde bir daha sorgulayacağız, sayımları tekrar yapacağız. O zaman net olarak ortaya çıkacak ama yurt dışı oylarla beraber burada CHP'de 4 bin civarında bir fark oluştu. Yani aynı oyu almış olsak bile yurt dışı oylarında 4 bin civarında bir fark yaptığını görüyoruz."
"ELVAN, MERSİN'DE DEVLETİN BÜTÜN OLANAKLARINI KULLANDI"
Mersin'de örgüt olarak çok güç koşullarda mücadele ettiklerini savunan Özyiğit, buna karşın AK Parti'nin Mersin'den birinci sıradan aday gösterdiği Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan'ın, kampanya süresince devletin bütün olanaklarını kullandığını öne sürdü. Lütfi Elvan'ın, Mersin'de devletin bütün olanaklarını kullandığını anlatan Özyiğit, şu iddialarda bulundu:
"Mersin'de Lütfi Elvan'ın bin 500 bilboard kiralamasına mı bakarsınız, sizin hiç kiralayamaz durumda olmanıza mı bakarsınız? Devletin olanaklarını kullanıp, göstermelik bir faturayla PTT'ye 1 milyona yakın mektubu bastırıp her eve servis yapılmasına, bastırıp, hazırlanıp gönderilmesi ki, bu süreçte bütün PTT çalışanlarının izinde olanlar dahil geri çağrılarak teyakkuz durumuna getirildiğini, İŞKUR'a 3 bin civarında eleman alındığını ve bu elemanların tamamen seçimde oy vaadiyle alındığını, orman işletmesine geçici işçi alınmasını, bu örnekleri artırabiliriz, yani bütün bu olanakları kullanıp oluşturulan tablo budur."
"MERSİN'DE YÜZDE 7 CİVARINDA OY ARTIŞI SAĞLADIK AMA İÇİMİZ BURUK, SEVİNEMİYORUZ"
Kendilerinin, halka gerçekleri anlatma noktasında bir çabayla yürümeye, halka yüz yüze ulaşmaya çalıştıklarını belirten Özyiğit, kampanya boyunca insanüstü büyük bir emek verildiğini ifade ederek, bunun için örgütlerine, Kadın Kolları başta olmak üzere Gençlik Kollarına, ilçe örgütlerine ve milletvekili adaylarına teşekkür etti. Seçmenin sandığa gitmesi konusunda da özellikle son hafta çok çaba verdiklerinin altını çizen Özyiğit, sözlerine şöyle devam etti:
"Belki o çalışmayı yapmamış olsaydık bugün 4. milletvekilini çıkaramamış olabilirdik. Katılımın yüksek olması bize bu sonucu sağladı. Böyle bir çalışma temposu içinde bu kampanyada elden gelen yapıldı. Daha iyisi olur muydu? Elbette olurdu. Ama bu seçimde elden gelen buydu. Mersin'de, oylarımızı 198 binden 220 bine çıkararak yüzde 7 civarında bir oy artışı sağladık. Bu oy artışını bütün Türkiye'de göstermiş olsak bugün çok farklı bir sonuca gidebilirdik ama bu gerçekleşmedi. Ben, Mersin'in İstanbul'u geçtiğini düşünüyorum. Mersin'in diğer şehirlere göre, mevcut koşullarda daha başarılı bir grafik çizdiğini söylememiz mümkün. Ama bu başarı tabi lokal olduktan sonra çok anlam ifade etmiyor. CHP, Türkiye genelinde milletvekili sayısını iki artırdı. Bunun birinin Mersin'den olması belki anlamlıdır. Yani biz teselli ararsak bulabiliriz ama içimiz buruk, hiç içimizde sevincimiz yok."
Özyiğit, bundan sonraki süreçte halka doğru bildiklerini söyleyip, kendilerini sorgulayarak eksiklerini tamamlamaya ve muhalefet görevini yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Umut ederim ki, halkımız yaşanan ve yaşanacak olayları değerlendirir. Önümüzde daha çağdaş, demokratik bir Türkiye için mücadele edeceğiz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet