Skip Navigation Links

Adana Devlet Tiyatrosu Kasım Ayında Dört Oyunla Perde Açıyor

Adana Devlet Tiyatrosu, Kasım ayında 3'ü yetişkin 1'i çocuk oyunu olmak üzere 4 oyunla seyirci karşısına çıkacak

Adana Devlet Tiyatrosu Kasım Ayında Dört Oyunla Perde Açıyor

Kültür Sanat   A+a-

2014-2015 sezonunun son günlerinde prömiyer yapan, dekor ve ışık tasarımı ile seyirciyi büyüleyen Leonce ile Lena adlı oyun 3-14 Kasım tarihlerinde perde açacak. Georg Büchner'in yazdığı, Adalet Cimcoz'un dilimize çevirdiği ve B. Erdi Mamikoğlu'nun rejisörlüğünü üstlendiği oyun, sistemin mecbur kıldığı evliliği istemeyen ve bunu engellemek için krallıklarından kaçan Prens Leonce ile Prenses Lena'nın, hayali bir mekanda karşılaşarak birbirlerine aşık oluşlarını kara komedi tarzında ele alıyor. Aynı zamanda, kendi iradeleri dışında verilen kararlara mahkum olan insanların çaresizliğini ve bu çaresizlik karşısında soylu sınıfların zorba, buyurgan tavırlarının da eleştirisini yapıyor. Yine geçen sezon açılış oyunu olan ve seyirciden büyük ilgi görerek kapalı gişe oynayan, müzikli, danslı, şen şakrak bir aşk macerası Macun Hokkası, 17-21 Kasım tarihleri arasında H. Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
Adana Devlet Tiyatrosu Kasım ayının son haftasında Orhan Kemal'in öykülerinden faydalanarak Erman Canatan'ın oyunlaştırdığı ve Murat Çidamlı'nın yönettiği, acıklı güldürü Muammer Muammer izleyici karşısında olacak. Ayrıca, Muammer Muammer oyunu, Adanalı izleyicilerin yanı sıra 5-7 Kasım tarihlerinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sahnesinde Diyarbakırlı izleyiciler için perde açacak.
Minik seyirciler ise 11 Kasım Çarşamba, 15 Kasım-22 Kasım Pazar günü saat 11.00 de, 18 Kasım Çarşamba günü saat 14.00 de "Eski Dünya Masalı" adlı çocuk oyunuyla buluşacak.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet