Skip Navigation Links

Gaziantep İhracatında Olumlu Sinyal

İhracatta güzel haberlerin üst üste geldiği Gaziantep'te,Ekim ayında ihracat yüzde 4,8 artışla 596 milyon 188 bin dolar olarak gerçekleşti

Gaziantep İhracatında Olumlu Sinyal

Ekonomi   A+a-

Gaziantep, ayrıca Türkiye'de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde bir basamak yükseldi ve Ankara'yı tekrar geçerek 5'incilik koltuğuna yerleşti. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, aylık bazda ihracatın pozitife dönmesinin ve on aylık toplamda düşüşün hız kesmesinin moral verdiğini belirterek, iyileşmenin önümüzdeki aylarda hızlanarak devam etmesini diledi. Konukoğlu, son ihracat rakamlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"Gaziantep'ten bu yıl Ekim ayında yüzde 4,8 artışla 596 milyon 188 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. Ocak-Ekim 2015 dönemi toplam ihracatı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 oranında gerileyerek, 5 milyar 181 milyon 244 bin dolar oldu. 2014 yılının on ayında ise toplam 5 milyar 415 milyon 231 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı.''
"İHRACATTA ANKARA'YI SOLLADIK"
GSO Başkanı Adil Konukoğlu, özverili çalışmalarından dolayı tüm ihracatçıları kutladı. Konukoğlu, "Gaziantep'in, Ekim ayında en fazla ihracat yapan ilk 10 il içerisinde Ankara'yı geçerek tekrar 5'inci sıraya yükselmesi bizleri ayrıca sevindirdi. Gaziantep'in ihracatı yüzde 4,8 artış gösterdi, Ankara'nın ihracatı ise yüzde 0,8 düştü. İnşallah ihracatta artış eğilimini koruyarak, çıtayı sürekli daha yükseğe çıkartacağız. Türkiye'nin üretim ve ihracatına olan katkımızı sürdüreceğiz, bu yolda durmak yok" diye konuştu.
"İSTİKRAR GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YENİDEN TESİS EDİLMELİ"
Konukoğlu, dünya ticaretindeki daralma ve jeopolitik gelişmeler nedeniyle ihracatta istedikleri performanstı sergileyemediklerini, buna rağmen geleceğe dair pozitif bakışlarını koruduklarını ifade etti: Konukoğlu, "Yakın komşu ülkeler ve Ortadoğu'da yaşanan çalkantılara ek olarak, ülkemizin en büyük pazarı olan AB'de avro-dolar paritesinde yaşanan düşüş ihracatımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İhracatçılarımızın dışında gelişen nedenlerden dolayı bu yıl istediğimiz rakamları tam yakalayamadık. Gaziantep olarak biz de dünyada ve bölgede yaşanan olayların gölgesinde kalıyor ve etkileniyoruz. Ancak her şeye rağmen pazarlarımızı korumak ve hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
1 Kasım genel seçimlerinin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını, huzur içerisinde geçmesini temenni eden GSO Başkanı Konukoğlu, herkesin vatandaşlık hakkını kullanarak sandığı gitmesinin önemini vurguladı. Konukoğlu, ''Seçim sonrasında en büyük beklentimiz; istikrarı güçlü bir şekilde yeniden tesis edecek, Türkiye ve ekonomiye katkı sağlayacak hükumetin bir an önce kurulmasıdır" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet