Skip Navigation Links

Suriyeli Sığınmacılara Büyükşehir Şefkati

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ülkelerindeki İç Savaştan Kaçarak Türkiye'ye Sığınan Suriyelileri Hatay'ın Altınözü Ve Yayladağı'ndaki

Gündem   A+a-

 
 
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ülkelerindeki İç Savaştan Kaçarak Türkiye’ye Sığınan Suriyelileri Hatay’ın Altınözü Ve Yayladağı’ndaki Çadır Kentleri Ziyaret Edip, Bursa’dan Temin Edilen Yardım Malzemelerini Dağıttı.
Büyükşehir’in Şefkatli Ellerini Hatay’a Kadar Uzatan Başkan Altepe, Sığınmacıların Acil İhtiyaçlarını Belirleyeceklerini Ve Gerekli Yardımların Bundan Sonra Da Süreceğini Söyledi.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelileri Hatay’ın Altınözü ve Yayladağı’ndaki çadır kentte ziyaret etti.
 
Çadır kentlerde slogan ve alkışlarla karşılanan Başkan Altepe, “Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunun gururunu yaşadık. İnsanlık paylaşmaktır. Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmanın mutluluğunu yaşadık” dedi.
Suriye’deki olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınanların sayısı 10 bini bulurken, mülteci durumuna düşen Suriyelilere yardım eli Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden uzandı. Bursa’dan yola çıkan binlerce giyim eşyası ve çocuk oyun gruplarını taşıyan kamyonların Hatay’ın Altınözü ve Yayladağı’ndaki çadır kentlere ulaşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de çadır kente gitti. Beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı, Başkan Danışmanı Taha Aydın ve işadamı Hasan Çepni ile birlikte bölgeye giden Başkan Altepe, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Altınözü Belediye Başkanı Mehmet Cavit Altın ve Altınözü Kaymakamı Ali Aslantaş ile birlikte çadır kenti gezdi. Burada Bursa’dan getirilen yardım malzemelerini bizzat kendisi dağıtan Başkan Altepe, özellikle çocuklarla da yakından ilgilendi. Mülteciler Arapça ve Türkçe “Yaşasın Türkiye, yaşasın Erdoğan” sloganlarıyla Başkan Altepe’yi karşıladı.
 
Bursa olarak kayıtsız kalamazdık
Suriye’de yaşanan olayların faturasını ağır bir bedelle ödeyerek, evlerini ve topraklarını bırakarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilere karşı kayıtsız kalamayacaklarını dile getiren Başkan Altepe, bir nebze de olsa yaraları sarmak için bölgeye yardım eli uzattıklarını kaydetti. Savaş veya toplumsal olaylarda en büyük acıyı çocukların çektiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Suriye’deki olayların en kısa sürede bitmesini ve Türkiye’ye sığınan mültecilerin de ülkelerine, evlerine dönmelerini arzu ediyoruz. Türkiye’de bulundukları sürede devletimizin güvencesi altındadırlar. Sağlıktan gıdaya ve konaklamaya kadar pek çok ihtiyaçları devletimizin ilgili birimlerince karşılanmaktadır. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, ülkemize sığınan mültecilerin çocukları için yardım malzemelerimizi dağıttık. Bölgede gerekli incelemeleri yapıyoruz. Başta temizlik olmak üzere, tespit edilecek başka ihtiyaçların karşılanması için de gerekeni yapacağız. Kardeş şehrimiz Antakya’nın belediye başkanından Bursalı işadamlarımızın da katkılarıyla 3 bin mülteciye giyecek yardımı yapıldı. Talep doğrultusunda 4 oyun parkı ile yüzlerce çocuğun hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak oyun parkı kurduk. Böylece çocukların ölüm, kan, silah, tel örgü kavramlarını bir nebze de olsa unutmalarını hedefliyoruz” diye konuştu. Çocukları seven ve oyuncak dağıtan Başkan Altepe gördükleri zulümleri anlatan mültecilerin sözleri karşısında gözleri doldu.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet