Skip Navigation Links

Vali Lekesiz İGC'ye Hayran Kaldı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyaret gerçekleştiren Vali Lekesiz burada Başkan Şehmus Aslan, yönetim kurulu üyeleri Rızkullah Terbiyeli, Sabahattin Uygun, Gökhan Gökpınar, Ufuk Aktuğ ve bazı gazetecilerle birlikte olduğu. Vali Lekesiz öncelikle böyle tarihi bir binayı İskenderun’a kazandırdıkları için İGC başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Ziyaret de konuşan Vali Lekesiz “Bir yandan ilimizin önümüzdeki 50 yılını planlıyor diğer yandan fırsat buldukça ilimizi geziyoruz. İlimizin sorunlarını kendimize dert etmişiz. İlimiz müthiş zengin. Sanki Hatay Türkiye’nin özetidir. İlimizin korkunç zenginlikleri var. Sadece İskenderun Limanı’nı özelleştirsek, buraya Lojistik Üs kursak ilimize, bölgemize, ülkemize zenginlik katarız. İskenderun Limanı, Orta Doğu’ya değil dünyaya açılan bir kapı. Demir-Çelik sıralamasında 13. sıradayken, Tosyalı ve Atakaş ve diğer firmalarımız sayesinde dünya 11.liğine yükseldik. Yatırımcımıza yer bulsak dünya 3. lüğüne bile yükselebiliriz.
Hatay ili olarak, Türkiye’deki maydanozun yüzde 50’sini üretiyoruz. Maydanoz deyip geçmeyin parasal getirisi bir hayli fazladır. İlimiz Rüzgâr Enerjisine çok elverişlidir. Türkiye’de bu konuda ilk 3’de sayılabiliriz. Bu konun alt yapılarını hazırlıyoruz.
Akıl ve enerjimizi boş yere harcamamalıyız. İlimizde mozaik yok ‘Terkip’ var. Mozaik belli bir işlem sonrası ayrışabilir. Ancak çimento, kum, diğer maddelerden oluşan Terkip ayrışmaz” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet