Skip Navigation Links

Mersin'de Binlerce Kişiye İş Kapısı Açılıyor

Eski Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ın Mersin için açıkladığı projelerde yaklaşık

Mersin'de Binlerce Kişiye İş Kapısı Açılıyor

Gündem   A+a-

20 bin kişiye istihdam sağlanacağı bildirildi.
AK Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, seçim çalışmalarını sürdüren Elvan'ın, Mersin'e yönelik çok sayıda proje açıkladığı hatırlatıldı. Projelerden bir çoğunun şimdiden hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, açıklanan projeler sayesinde işsizlerin yüzünün güleceği kaydedildi.
Eski Bakan Elvan'ın, Mersin'e gelir gelmez Çukurova Bölgesel Havalimanı projesine el attığı belirtilen açıklamada, "Elvan, bu ay içerisinde havalimanının ihalesine yeniden çıkılacağı sözünü vermişti, bu söz yerine geldi. İhaleye 19 Ekim tarihi itibariyle çıkıldı. Havalimanı bölgenin kaderini değiştirecek bir proje. Mersin dünyaya doğrudan bağlanacak, ulaşım kolaylaşacak. Proje çok ciddi oranda da işsizliğin önüne geçecek. İnşa döneminde 7 bin kişi, havalimanı bittiğinde ise 3 bin kişi burada çalışacak. Havalimanına iş yapan yan sektörlerle bu sayı daha da artacak" denildi.
KONTEYNER LİMANINDA 3 BİN KİŞİ
Mersin'in, Türkiye'nin ve Akdeniz'in en büyük konteyner limanına kavuşacağı dile getirilen açıklamada, Elvan'ın açıkladığı projelerle ilgili şu bilgiler verildi; "Liman, Mersin'i lojistiğin merkezi haline getirecek. Bununla birlikte limanda binlerce kişi iş sahibi olacak. Projede aşama aşama 3 bin kişi istihdam edilecek. Mersin için en önemli projelerinden biri de hızlı tren. Mersin, hızlı trende önemli bir kavşak noktası olacak. Hızlı tren ile Mersin Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Karaman'a, Kayseri'ye, Konya'ya, Ankara'ya, Eskişehir'e, İstanbul'a bağlanacak. Mersin bağlantılı hızlı tren hatlarının yapımında 3 bin 500 kişi çalışacak. Mersin, karayollarında da şantiyeye dönüyor. Lütfi Elvan'ın gelişi ile birlikte çalışmalar hız kazandı. Birçok projenin ihalesine çıkıldı. 19 karayolu projesinde bin 500 kişi istihdam edilecek. Bu alanların dışında da hayata geçecek çok sayıda proje var. Şehir hastanesi, devlet hastaneleri ve turizm projeleri gibi diğer alanlar da dahil edildiğinde istihdam sayısı 20 binin üzerine çıkacak."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet