Skip Navigation Links

Gün, “Cumhuriyet ! “Diye Haykırma Günüdür !!!

Cumhuriyet Balosu’nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız:

Gün, “Cumhuriyet ! “Diye Haykırma Günüdür !!!Web
TV

Magazin   A+a-

İskenderun Şehir Kulübü, geleneksel Cumhuriyet Balosu’nu Anemon Otel’de gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Balosu’nda kadınların ve erkeklerin şıklıkları, Cumhuriyet çocuklarına yakışır duruşları damgasını vurdu.
İskenderun Şehir Kulübü Yönetim Kurulu, üyelerini kapıda eşleriyle birlikte karşıladılar.


İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız’ın etkileyici ve önemli mesajlar içeren konuşmasıyla başlayan ve Onuncu Yıl Marşı’yla zirve yapan Cumhuriyet Balosu, Haluk Levent’in muhteşem konseriyle devam etti.


İskenderun Şehir Kulübü Başkanı Semir Yıldız konuşmasında, Türkiye’nin bir çok acıyı yaşadığı bugünlerde Cumhuriyet Balosu’nu düzenlemek konusunda kararsız kalmalarının nedenlerini ve balonun yapılmasının en önemli nedenini açıkladı.
Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Semir Yıldız, birlik ve beraberlik içinde olunması gereken bir Cumhuriyet Bayramı yaşandığını hatırlattı.


Semir Yıldız şöyle konuştu;
Öncelikle ülkemiz üzerinde oynanan oyunların yaşatılan acıların bizleri bu geceyi yapma ve yapmama konusunda ikileme düşürdüğünü bilmenizi isterim.  Ama bugün bir olma birlik olma günü. Gün, aydınlandığımız gün. 

Gün, millet olarak onurlandığımız gün.  Gün, Cumhuriyet güneşinin herkese yeteceğinin, her bireyi eşit  ısıtabileceği anlamamız gereken gün.  Gün, sevgiden, haktan, adaletten, eşitlikten bahsetme günüdür ve bugün asıl bugün Cumhuriyet diye haykırma günüdür.


Toplumu umutsuzluğa sevk edecek olaylar zincirinden çıkmanın yolu inanın Cumhuriyet’e ve değerlerine sahip çıkmaktan geçer. Herkes ülkemizin bu zor günlerinde sorumluluk bilinciyle hareket etmeli.” Diyerek konuşmasını sürdürürken, İskenderun Şehir Kulübü’nün kuruluş felsefesi ve vizyonunda hiçbir siyasi çizginin tarafı olunmadığının da açıkça ifade edildiğine dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:  “Kurulduğumuz günden beri hiçbir siyasi çizginin tarafı olmayacağımızı belirttik. 

İskenderun Şehir Kulübü’nün çizgisi Atatürk'ün bize emanet ettiği ilim ve ahlakın , hak ve adaletin iktidarı olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in değerleridir.  işgal altındaki bir ülkeyi çağdaş, demokratik ve Cumhuriyet haline getiren bir irade ve devrimlerine sahip çıkma konusunda kararlılığımız tamdır. Bu irade bizlerde olduğu sürece içimizdeki vatan, toprak, bayrak sevgisini kimseye bırakma muktedir değildir.

Acıdan beslenen bir takım zalimler, birtakım Cumhuriyet düşmanları Atatürk ve milli mücadeleyi  unutturmaya çalışıyorlar ama bilmezler ki, nafile bir çabanın içindeler. Her ne kadar Cumhuriyet  sevdalılarını azaltmaya çalışsalar da yürekçe büyüttüklerinin farkında değillerdir. Ve şimdi şu anda umut dolu sesimizi yükseltmenin zamanıdır. 


Sözlerime Atatürk'ün sanki bu günleri düşünmüşçesine söylemiş olduğu sözlerle noktalamak istiyorum. " Cumhuriyet’in temeli laik bir dünya görüşüne dayalı olduğu hiçbir zaman unutulmamalı ve bu gerçek gözden  kaçmamalıdır. Zira Türk halkı teokratik yönetimden çok acı çekmiştir. Geri kalışın nedenleri arasında bunun önemli bir payı vardır. Son olarak " benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır."


Başkan Semir Yıldız’ın etkili ve anlamlı konuşmasının ardından hep bir ağızdan ellerde Ay Yıldızlı Türk Bayrakları okunun Onuncu Yıl Marşı ise salondaki coşkuyu katlamaya yetti.


Haluk Levent sahneye çıkar çıkmaz, önce konser prensiplerini ünlü komedyen Cem Yılmaz’ı aratmayan üslubuyla anlatınca salonda kahkahalar yükseldi.


Söylediği birbirinden güzel şarkıların tadından çok, Haluk Levent’in Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal, ekonomik ve sosyal durumu üzerine söyledikleri ise büyük alkış topladı.


Muhteşem geçen Cumhuriyet Balosu’nun her anını ölümsüzleştiren resimleri ise Hatay’da fotoğrafçılık sektörüne yeni bir boyut kazandıran Stüdyo Köroğlu ekibi çekti. 

Gün, “Cumhuriyet ! “Diye Haykırma Günüdür !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet