Skip Navigation Links

Hatay'da Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi

Hatay'da sağlık çalışanları, son zamanlarda kendilerine yönelik artan terör saldırılarını lanetledi

Hatay'da Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi

Gündem   A+a-

Antakya Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları adına konuşan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç-yaşlı, çocuk-bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini söyledi.
3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybettiğini hatırlatan Yılmaz, "Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" dedi.
Açıklamaya, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Ömer Akın, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, sağlık yöneticileri ile sağlık çalışanları katıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet