Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Özyiğit'ten AK Parti'nin Mersin Projelerine 'Hayali' Eleştirisi

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AK Parti'nin Mersin için dile getirdiği projelerin 'hayali' olduğunu öne sürdü

Özyiğit'ten AK Parti'nin Mersin Projelerine 'Hayali' Eleştirisi

Gündem   A+a-

Özyiğit, "2002'den bugüne AKP, yine aynı hayali projelerle Mersin halkının karşısına çıkıyor" dedi.
CHP İl Başkanı Özyiğit, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklama yaparak, AK Parti'nin Mersinlilere verdiği vaatleri eleştirdi. "13 Yıllık AKP İktidarının 'Hayali Projeler Kenti' Mersin" adıyla düzenlediği toplantıda, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, vaatleriyle sanki ilk kez iktidara talip olmuş bir parti görüntüsü verdiğini belirten Özyiğit, projelerinin de 'hayali' olduğunu öne sürdü.
CHP'NİN MERSİN'DE BEKLENTİSİ 5 MİLLETVEKİLİ
CHP'nin 1 Kasım seçimlerine yoğun bir emekle hazırlandığını dile getiren Özyiğit, hem oy oranında hem de milletvekili sayısında iddialı konuştu. Özyiğit, "Umut ediyoruz ki, ülke ve Mersin adına hayırlısı olur ve milletvekili adaylarımızın, örgütümüzün, gençlik ve kadın kollarımızın emekleri emeklerimiz de boşa gitmez. Mersin'de geçmiş dönemde aldığımız oyun çok üzerinde bir oy alarak, geçmiş dönemde aldığımız milletvekili sayısının da 2 üzerinde milletvekili alarak 1 Kasım seçimlerini tamamlarız diye umut ediyorum" diye konuştu.
Toplantının büyük bölümünü, AK Parti'nin Mersin vaatlerine ayıran ve bu vaatler üzerinde tek tek duran Özyiğit, şu anda Mersin sokaklarındaki billboardlarda, AK Parti'nin, sanki ilk defa iktidara talip olmuş bir muhalefet partisi gibi vaatlerini sıraladığını dile getirdi. "Turuncu renkli billboardlarda oldukça fazla vaat var ama 'yaptık, ettik' yerine, 'yapacağız, edeceğiz' var" diyen Özyiğit, bu nedenle "13 Yıllık AKP İktidarının 'Hayali Projeler Kenti' Mersin" ifadesini kullandıklarını, bu vaatlerdeki projelerin 'hayali' olduğunu öne sürdü.
"AKP, YİNE AYNI HAYALİ PROJELERLE MERSİN HALKININ KARŞISINA ÇIKIYOR"
Mersin'in, nüfus yoğunluğunda Türkiye'de 10. sırada, Türkiye bütçesine katkıda 6. sırada, yatırım ve teşviklerde ise 27. sırada yer alan bir kent olduğuna işaret eden Özyiğit, 2002'den bu yana AK Parti'nin Mersin için dile getirdiği projelerine değindi. "2002'den bugüne AKP, yine aynı hayali projelerle Mersin halkının karşısına çıkıyor" diyen Özyiğit, Mersin-Antalya Sahil Yolu Projesi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'a yüklendi. Özyiğit, "13 yıldır Antalya yolunun hizmete açılması adına olmazsa olmaz 21 tünelin ikisini tamamlayacak ödeneği bu kente reva görmüş bir partinin adayı kimliğiyle Elvan, billboardlardan 'Mersin-Antalya 5 saat' diyebiliyor. Ancak, yapılan tünellerin sayısı ortada ve viyadüklere sıra herhalde hiç gelemedi" ifadelerini kullandı.
Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde ise 10 yıldır hiç yatırım yapılmadığını ve projenin iptal edildiğini, beklentilerin boşa çıktığını, tarım alanlarının da heba edildiğini belirten Özyiğit, Elvan'ın Mersinlilere vaat ettiği diğer projeleriyle ilgili de şunları söyledi: "Şimdi de karşımıza, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesi çıktı. Bu seçimde ilk defa gördük. 'Çeşmeli-Taşucu otoyolunu başlatıyoruz' diyorlar ama projesi yapılmadı, güzergahı belli değil. Öyle yapım ihalesini falan sormuyorum, bir avan proje konusunda herhangi bir çalışma var mı? Böyle bir projeyi vaatler arasına koydular. Mersin-Adana Hızlı Tren Projesi şimdiye kadar çoktan yapılması gerekirdi. Mersin-Adana arasında zaten mevcut bir tren yolu var. bu, belli bir yatırım ve hızlı bir çalışmayla hızlı tren için çevrilebilecekken, hızlı tren yapılaşması gerçekleşmedi. Bir tarihte Kore'den getirilen vagonlar vardı. Eski Bakan Sayın Tüzmen o zaman 'Mersin-Adana arası 30 dakikaya düşecek' diyordu. Şimdi ise vaat değişmiş, 6 dakika kısalarak sürenin 24 dakikaya düştüğünü görüyoruz. 'Mersin-Konya hızlı tren projesi de tamam' diyor. 7 Haziran öncesi Antalya'ya aday olarak gittiğinde de Antalya'yı dört koldan hızlı trene, otoyollara kavuşturacağını söylemişti. Acaba, bu proje de Antalya'ya dört koldan yapılan hızlı tren kuşatması gibi bir kuşatma mı olacak diye biz de merak ediyoruz Mersinliler olarak."
"ÇUKUROVA HAVALİMANI'NDA İKİNCİ MÜTEAHHİT DE KAÇTI"
Çukurova Havalimanı ile ilgili eleştirilerini de sıralayan Özyiğit, 2013'te AK Parti'li 3 bakanın temelini attığı havalimanının 36 ayda bitirileceği sözü verilmesine karşın, ikinci müteahhidin de kaçtığını, bugün projenin ancak yüzde 20'sinin tamamlandığını söyledi.
Mersin'de işsizlik oranının yüzde 7'yi geçtiğini, özellikle Suriyeli sığınmacıların 'ucuz işçi' sıfatıyla çalıştırılmasıyla beraber bu oranın yüzde 2 daha arttığını dile getiren Özyiğit, kentin genç nüfusunun iş bulamama sorunuyla karşı karşıya olduğunu ve sorunun gittikçe büyüdüğünü ifade etti. AK Parti'nin, Mersinlilere, 'Liman Konteyner Alanı' konusunda da sürekli vaatlerde bulunduğunu belirten Özyiğit, "Mersin'e bir konteyner limanı, yüksek nitelikli 5 tane serbest bölge kurulacağı gibi vaatler çok yapıldı. Ancak, Doğu Anadolu, Batı Akdeniz ve İç Anadolu ticaret firmaları, ithalat ve ihracatlarını Mersin Limanı üzerinden yapmaları gerekirken, liman verimli hale getirilememiştir. 50 dolar seviyesinde olan konteyner başına fiyatların 150-160 dolara çıkması nedeniyle artık sanayici yeni bir alternatif oluşturmaya çalışmakta ve özellikle Gaziantep sanayicileri, İskenderun-Adana arasında bir yerde yeni bir liman oluşturma noktasında bir yatırım yapmayı planlıyorlar. Yani mevcut olan limanı geliştirmek şöyle dursun, adeta köreltme ve geleceğe yatırım yapma, büyütme anlayışı ortadan kalkmış durumda" şeklinde konuştu.
Mersin'deki Suriyeliler sorununa da dikkat çeken Özyiğit, Mersin'de şu anda yaklaşık 400 bin Suriyeli olduğunun tahmin edildiğini, bunun da bir politikanın sonucu olduğunu söyledi. Özyiğit, Suriyelilerle yaptıkları görüşmelerde, kente gelen özellikle genç kuşağın hiç de Suriye'ye dönme niyetleri olmadığını ifade ettiklerini aktardı.
"AKP, TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEMİŞTİR. TÜRKİYE BİR DÖNÜM NOKTASINDA"
Türkiye'nin başına ne geldiyse Atatürk'ün çizdiği yoldan sapılması sonucu geldiğini iddia eden Özyiğit, şöyle devam etti: "Türkiye bir dönüm noktasında. Ülkemiz 1 Kasım 2015 Genel Seçim'ine doğru yol alırken, Türkiye'nin sorunları giderek büyüyor. 7 Haziran'da ortaya çıkan milli iradeyi hazmedemeyenler, ne pahasına olursa olsun iktidarı paylaşmak istemeyenler, 'Önce Türkiye' diyerek,
hiçbir makam pazarlığı yapmadan taşın altına elini koyan CHP'nin gösterdiği cesareti gösteremeyenler, ülkeyi bu zor zamanda hükümetsiz bıraktılar. Tam 13 yıldır tek başına iktidarda olan AKP, Türkiye'yi yönetememiştir. Türkiye'yi bu sarmaldan ancak Cumhuriyet Halk Partisi çıkarabilir. Türkiye'yi bu sarmaldan çıkaracak olanlar, geçtiğimiz 13 yılda hayati önem taşıyan her konuda 'kandırılanlar' değil, bu konularda bilgisiyle ve öngörüsüyle haklı çıkanlardır."
Özyiğit, toplantı sonunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CHP olarak resmi törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek, Atatürk Anıtı'na çelenk koyacaklarını, aynı gün Mezitli ve Tarsus'ta fener alayı düzenleyeceklerini ve aşure etkinliği gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş