Skip Navigation Links

Kemal Çalışkan Tüm Okullarda Yaşayacak ..

Kemal Çalışkan’ın Eğitim Sevdası Eşi ve Çocuklarıyla Yaşamaya Devam Ediyor

Kemal Çalışkan Tüm Okullarda Yaşayacak .. Web
TV

Eğitim   A+a-

Hatay’da eğitime katkı veren hayırseverler kervanına uzun yıllar önce katılan İskenderun Doğan Kırtasiye ailesi, okulların kütüphane, kimya laboratuvarı, dil laboratuvarı, çocuk parkı gibi eksiklerini tamamlayarak önemli hizmetlerin altına imza atıyor.
2012 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybederek eğitim camiasını ve tüm sevenlerini yasa boğan Doğan Kırtasiye kurucusu Kemal Çalışkan’ın adını yaşatmak amacıyla okullarda eksikliği hissedilen tüm hizmetleri yerine getiren eşi Neslihan Çalışkan ve evlatları Kübra, Bahattin ve Çağrı Çalışkan, bir çok okulda yaptıkları hizmetlere bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşattılar.


Yaşamı boyunca kendini eğitime adamış bir isim olan  Kemal Çalışkan’ın anısını yaşatan Doğan Kırtasiye ailesi, İskenderun Hürriyet İlkokulu’nda, Z Kütüphane, dil laboratuvarı, akıllı sınıflar, oyun salonunu hazırlayarak, Hürriyet İlkokulu’nun özel okullar seviyesinde eğitim-öğretim vermesine ciddi katkı sundular.


Hayırsever Doğan Kırtasiye Ailesi ile birlikte, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, Hürriyet İlkokulu Müdürü İmadettin Oğuz, Türk Telekom İskenderun Müdürü Metin Kördemir, aile yakını İşadamı Adnan Çalışkan’ın açılışını yaptıkları Z Kütüphane, Dil Laboratuvarı ve tam donanımlı akıllı sınıflar, törene katılan herkesten büyük övgü aldı.


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı konuşmada, okullarda kütüphanelerin güçlendirilmesinin eğitime büyük katkı sunacağı gerçeğiyle, hem digital hem de klasik konsepte Akdeniz’in en büyük kütüphanesini kurmak için tüm çalışmalarının son aşamaya geldiğini hatırlattı ve okullara verdikleri hizmetlerden dolayı da Doğan Kırtasiye ailesi adına Neslihan Çalışkan’a teşekkür etti. 


Doğan Kırtasiye Ailesinin Annesi Neslihan Çalışkan da yaşadığı buruk sevinci anlatırken cümle kurmakta zorlandı ve 3 yıl önce aramızdan ayrılan hayat arkadaşı eğitim gönüllüsü Kemal Çalışkan’ın adını tüm okullarda yaşatmak için çalışmalarının süreceğini söyledi.


Duygulu, heyecanlı ve biraz da hüzünlü .bir konuşma yaparken, eğitime verilen desteğin milli bir servet olduğu bilincini Eğitim Gönüllüsü hayat arkadaşı Kemal Çalışkan’dan öğrendiklerini belirten Neslihan Çalışkan, devraldıkları bu güzel mirası en iyi seviyeye getirmek için evlatları Kübra, Bahattin ve Çağrı Çalışkan’la birlikte el ele vermeye devam edeceklerini söyledi.


Neslihan Çalışkan yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Bizler eğitim gönüllüleri olarak, çocuklara yönelik yapılan her etkinliğin, sağlanan her güzel ortamın milli servet olduğunu düşünüyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz, onlara katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Daha önceden farklı okullarda birçok laboratuvar, kütüphane gibi bir çok katkı sağladık bunların hepsi tamamen çocuklarımız için.

Bugün burada Z Kütüphane açılışını yaptık, Z Kütüphane; A'dan Z'ye içerisinde kütüphaneye dair her şeyi barındıran, öğrenciye hitap eden bir akıllı kütüphane. Öğrencilerimizin burada aradığı her şeyin materyallerinin sunulduğu bir ortam yaptık ve onlar bunu hakediyor, onların mutluğu, güler yüzü bizi çok ama çok mutlu ediyor. 

Bugün burada bir değil birden fazla açılış yaptık, kütüphane, laboratuvar, dil sınıfları ve oyun salonunu açtık. Kapalı havalarda küçük çocuklarımızın, öğrencilerimizin dışarıda oyun ortamı yakalayamadıklarında bina içerisinde çok sıkılıyorlar bizde bunu düşünerek onlara oyun oynayabilecekleri çok güzel bir ortam elde ettik, oyuncaklarımızı koyduk.

Dil sınıflarımızı öğrencilerimiz hevesle girsin diye onlara da rengarenk dil sınıfları oluşturduk ve en önemlisi müdürümüze çok teşekkür ediyoruz bize böyle bir imkanı sağladığı için. Her şey çocuklarımız için, Onlar mutlu oldukları zaman bizlerde mutlu oluruz.”


 

Kemal Çalışkan Tüm Okullarda Yaşayacak ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet