Skip Navigation Links

Kızılarık Deresi Temizleniyor

Reyhanlı Belediyesi tarafından Gazimürsel köyü Kızılarık Deresinde oluşan yosun ve sazlıkların temizlik çalışması başladı.

Kızılarık Deresi Temizleniyor

Gündem   A+a-

Reyhanlı Pınarbaşı mahallesinden akan göl suyu ilçede bulunan arkların suyunu ve yağmur sularını toplayarak Gazimürsel köyü içerisinden geçen Kızılarık deresine dökülen sular yaz aylarında sıcaklık nedeniyle içinde oluşan yosun ve sazlıklardan dolayı akışkanlığını kaybederek kış aylarında taşkınlara sebebiyet vermektedir.
 
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçerek derenin temizlenmesi için iş makinesinin gelmesini sağladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine gerekli talimatı veren başkanımız, DSİ Müdürlüğüne bağlı Sumitomo paletli ekskavatör isimli iş makinesi ile dere için de oluşan yosunlar, sazlıklar ve otların temizliğine başlandı.
Başkanımız; "Dere yatakları ve çevresinde oluşan olumsuzlukları ortadan kaldırıyoruz, kış aylarında yaşanan su taşkınlarına engel olacağız, Bu çalışmalar ile derelerimiz hem temiz çevreye hem de estetik olarak güzel bir görünüme kavuşacaktır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet