Skip Navigation Links

Silifke Belediyesi Kendi Asfaltını Üretiyor

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut,ilçe genelindeki yol çalışmaları için kendi asfaltlarını kendilerinin ürettiğini,söyledi

Silifke Belediyesi Kendi Asfaltını Üretiyor

Gündem   A+a-

Sıcak bitüm asfalt ile değişik boyutlarda çakılların karıştırılarak yol kaplama malzemesi olarak hazır hale getirildiği "asfalt plent" tesisinin, önem verdikleri yatırımlar arasında yer aldığını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve nihayete eren bu çalışmayla, artık kendi asfaltımızı kendimiz üretiyoruz. İlçemiz genelinde yeni yapılan ve bozulan yollar için kullanılan asfalt üretimini bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla üçte bir oranda arttırarak şantiyemizde üretilen asfaltımızı 88 mahallemizde de kullanmaktayız. Bu sezonda yayla konumunda ki yüksek yerleşim mahallelerimize ağırlık vermiş olup, şehir merkezimiz ile sahil kesimde ki mahallelerimizde de asfalt çalışmalarına yer yer devam ettik. Yol sorununu büyük oranda çözmekle birlikte aciliyete göre çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Silifke Belediyesi Fen İşleri Birimine bağlı teknik ekiplerin, asfalttaki kalite kontrolüne büyük önem verdiklerini Turgut, "Silifke herkesin bildiği gibi 2693 kilometrekarelik bir alana sahip olup, Tarsus ve Mut ilçelerinden daha büyüktür. 117 bin nüfusa sahip ilçemizde 88 mahallemize de eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Buna bağlı yol sorunumuzu da kendi ürettiğimiz asfalt sayesinde asgari boyuta indirmiş olacağız. Böylece köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizin en ücra köşelerine kadar asfalt çalışmalarını ulaştırıp, kentimize rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı getireceğiz. Asfaltta kullanılacak malzeme seçimi ve kullanılacak malzeme miktarları titizlikle takip ediliyor. Bu kalitenin sürekliliği arz etmesi ve yollarımıza kaliteli asfalt yapılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet