Skip Navigation Links

Civelek Basın Mensuplarıyla İskenderun'u Gezdi

Belediye Başkanı basın mensuplarıyla gezi yaptı

Gündem   A+a-

 
Çalışmalar inceleme ve bilgilendirme gezisiyle yerinde görüldü
 
Belediye Başkanı basın mensuplarıyla gezi yaptı
 
İnşaatı süren Buz pateni ve Tenis Kortu’nda medya mensuplarıyla kahvaltı
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve basının katılımıyla inceleme ve bilgilendirme çalışması düzenlendi.
İskenderun Belediyesi Briç Kulübü yanında belediye tarafından yapımı devam eden tenis kortu, buz pateni pisti ve idari bina yapılan alanda basın ve belediye meclis üyeleriyle kahvaltı yapan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, çalışmalarla ilgili kısa bilgi verdi.
Yaklaşık maliyeti 984 bin 939 lira’ya mal olan ve Tenis Federasyonu’nun belirlediği uluslar arası standartlara uygun bir şekilde yapımına başlanan üç adet tenis kortu, çalışma sahası, buz pateni pisti ve idari bina yapımının sürdüğü alanda konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Burada Tenis Federasyonu’nun müsabakaları yapılacak. Elimizden geldiğince sportif çalışmalar yapacağız. Her spor dalının ayrı bir önemi ve yararı vardır. Tenis her yaşta yapılır. İnsan sportif vücut kazanır. Spora ve gençlerimize önem veriyoruz. İmkânı olmayan çocuklarımıza hocalarımız tarafından tenis öğreteceğiz. Dünyada en önemli sorun olan madde bağımlılığından gençlerimizi en fazla uzaklaştıran şey spordur. Belediye Meclisi olarak İskenderunspor için tesis yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Harabe evlerin yıkımıyla yeni yol açılacak
Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Sakarya Mahallesindeki yol açma çalışmasına geçtiler. Harabe binaların yıkımının başladığı inceleme gezisinde, arsa sahipleri Ahmet Ak, Turgut Hayat, 27 Evler Kooperatifi sorumlusu ve vatandaşlar, yol açma çalışması nedeniyle Belediye Başkanına teşekkür etti.
Başkan da yaptığı konuşmasında, halkın fedakarlığı ve kardeşçe bir arada hareket edildiği takdirde kentimizin çok daha iyi noktalara geleceğini söyledi.
Uzun yıllardan beri Yunus Emre Mahallesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulunun önünden geçen 288 sokak ile Sakarya Mahallesi 288/15 sokak arasındaki 130 metrelik kısım kapalı olduğundan gerek okula gelen öğrenciler gerekse her iki mahalle sakinlerinin geliş ve gidişleri yaklaşık bir kilometrelik mesafeden mümkün olabilmekteydi. İmar yolunun içinde kalan harabe evlerin yıkılması ile açılan bu yolun sayesinde gerek okula giden öğrencilerin gerek vatandaşların gidiş ve gelişleri kolaylaşmış olacak.
 
Kızıldere’ye ıslah çalışması
Belediye Müdürlerinin de katıldığı inceleme gezisinde, Esentepe, Barıştepe, Buluttepe, Yıldırımtepe ve Gültepe mahallelerinde altyapısı biten cadde ve sokakların tamamının asfalt, parke ve beton ile kaplandığı belirtildi.
Bu mahallelerde yapılan parke, beton, asfalt kaplama metrajının yaklaşık 5000 bin metrekare olduğu ifade edildi.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Yıldırımtepe mahallesi 398 sokakta yapılan gezide, Kızıldere ıslahının tamamlandığını, dere ıslahından dolayı derenin içindeki yıkılan evlerin belediye tarafından yapıldığını ve yolların parke taşı ile kaplandığını söyledi.
Derelerin ıslah edilerek, bozuk yapıların ortadan kaldırıldığını belirten Başkan, sert yağan yağmurda vatandaşları sel riskinden korumaya çalıştıklarını söyledi.
Başkan, “Bir çok şehirde sel oldu. Can ve mal kaybı meydana geldi. Mevsimsel değişiklik yaşanıyor. Su kanallarının önüne yapılan yanlış yapılar zarara neden oluyor. Derelerin master planını çıkarttık. İller bankasıyla proje hazırlıyoruz. DSİ ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Doğaya karşı uyumlu olmalıyız” dedi.
 
‘Dereleri ve kanalları temizliyoruz ama halkımızın çöp atmamasını istiyoruz’
Vatandaşları sel riskinden korumak amacıyla kanal, altyapı dere yataklarını eski haline döndürmeye çalıştıklarını belirten Başkan, “Kızıldere temizlenecek ama vatandaşımızdan da çöp atmamasını istiyoruz” diye konuştu.
Belediye Başkanı, Gültepe mahallesi 398 sokak Kızıldere cami arkasındaki dere yatağındayken yıkılan ve güvenli bir yere yeniden inşa edilen evleri de gezdi.
Mahalle sakinleri Başkan’a teşekkür etti.
 


Civelek Basını Gezdirdi 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet