Skip Navigation Links

Çocuklarımız Eğitim ve Öğretime İlk Adımlarını Anasınıfında Atacak

Sosyal sorumluluk projeleri ve eğitime vermiş oldukları desteklerle isimlerinden sıkça söz ettiren

Çocuklarımız Eğitim ve Öğretime İlk Adımlarını Anasınıfında Atacak

Eğitim   A+a-

Akdeniz Tüccar, Sanayici ve İşadamları Derneği (ATSİAD) Üyelerinin katkılarıyla Karaağaç Akkent Defne İlköğretim Okuluna yapılan Anasınıfının açılış kokteyli gerçekleştirildi.
Açılışa, ATSİAD Üyelerinin yanısıra, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak ve eğitim gönüllüleri eşleri ile birlikte katıldılar.

“Çocuklarımız eğitim ve öğretime ilk adımlarını anasınıfında atacak”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreninde ilk olarak konuşma yapan Akkent Defne Ortaokulu Müdürü Ali Kaya, 19 Aralık 2014 yılında Akkent Defne İlköğretim Okuluna müdür olarak atandığında okulun en büyük sorunlarından birisinin anasınıfının fiziki durumu olduğunu dile getirerek, “Ben ve müdür yardımcılarım bu sorunun çözümü için yoğun bir çalışma içerisine girdik. ATSİAD’ın değerli başkanı ve üyeleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ATSİAD üyeleri okulumuza gelerek yeni bir anasınıfı yapılmasına karar verdiler. Anasınıfının 2015–2016 eğitim öğretim yılına yetişmesi için yoğun bir çalışma temposuna giren ve okulumuza bu güzel anasınıfını kazandıran ATSİAD’ın Başkanı Şekip Abacı’ya ve değerli üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca ATSİAD üyelerinin eşlerine de teşekkürü bir borç biliriz. Çocuklarımız eğitim ve öğretime ilk adımlarını anasınıfı nda atıyor. Bizler de birbirinden başarılı öğrenciler yetiştirmenin mücadelesini vereceğiz” dedi.

atsiad-anaokulu2.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

“Çağımız bilgisayar ve teknoloji çağı”
Çağımızın bilgisayar ve teknoloji çağı olduğunu söyleyen ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Abacı ise, “Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önde olacak ve dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsurlardan biri yetişmiş insan gücüdür. Gelecekte bugünden daha karmaşık teknolojileri kullanmak zorunda olacak olan miniklerimizi, çocuklarımızı, ruhsal, fiziksel ve bilgi donanımları yüksek çocuklar olarak yetiştirmek için gerekli imkanları sağlayıp yetiştirmek zorundayız. Allah’a şükür ülkemiz genç nüfusu bakımından, diğer ülkelerden daha avantajlı durumda. Çocuklarımıza ve gençlerimize şimdiden kaliteli ve iyi bir eğitim olanağı sağlamamız ve vermemiz gerekmektedir” diye konuştu.

“Anasınıfı projesini sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdik”
Kendilerine getirilen anasınıfı projesini sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdiklerini sözlerine ekleyen Abacı, “Bu anlayışla bizler okul idarecileri tarafından önümüze getirilen bu projeye ilgi duyduk, bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdik ve hemen yönetimimizle birlikte okulu ziyaret ettik. Miniklerimizin önceki sınıflarını inceledik ve incelemelerimiz sonucunda gerçekten yeni bir anasınıfı yapılması gerektiğine karar verdik. İki aylık bir süre içerisinde yönetim kurulu üyelerimiz ve diğer bütün üyelerimizin katkılarıyla gördüğünüz bu sınıfı bitirmiş olduk ve yeni öğrenim yılına yetiştirip minik yavrularımızı yeni yuvalarına kavuşturduk. Burada bir şeyi belirtmeden geçmek istemiyorum; evet sınıfın inşaatında maddi manevi katkıları olan bütün arkadaşlarıma özellikle projeden başlayıp inşaatın bitimine kadar sürekli sınıfın takibini yapan başkan yardımcımız Mimar Züher Bulgurcu’ya ve önemli nakdi ve ayni katkılarda bulunan tüm üye arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu sınıf ATSİAD ailesinin eğitime ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Bunun onurunu yaşamak, hepimizin hakkıdır. Fakat bu katkılar kadar değerli, bu sınıfın yapılmasına vesile olan ve burada okuyan çocukları kendi çocuğu kadar düşünen ve kendini bu denli sorumlu hisseden ve bunun için bizi çare arayan ve sonrada bizi bulan, bu işi yapmamıza sebep olan Okul Müdür Yardımcısı, Atatürk’ümüzün deyimiyle, ‘yeni Nesiller yetiştirmeyi kendine ilke edinen’ Öğretmen ve Anne Edibe Hanımı ve bir inşaat işçisi gibi çizmesini giyerek inşaat atıklarını diğer öğretmenlerle birlikte ve tüm okul çalışanlarıyla yıkayan, temizlik yapan, bahçe düzenlemesi yapan, canla başla çalışan, sınıfın bitimi için gayret sarf eden, mesai yapan Okul Müdürümüz Ali Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Karaağaç Akkent Defne İlköğretim Okuluna yapılan Anasınıfının açılış kurdelersi, ATSİAD Üyeleri ve açılışa katılan tüm eğitim gönülleri tarafından kesildi.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet