Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

6.Alzheımer Eğitim Kampı Başladı

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Alzheimer Eğitim Kampı' başladı

6.Alzheımer Eğitim Kampı Başladı

Sağlık   A+a-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sağlıklı bir toplum için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği '6. Alzheimer Eğitim Kampı' Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor. Kamp kapsamında düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, dernek temsilcileri, hasta yakınları ve gönüllüler katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Alzheimer hastalığının yaşlılıkla beraber ortaya çıktığını ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan bir beyin hastalığı olduğunu vurguladı. Alzheimer'in, günümüzde gittikçe yaygınlaşan bir hastalık olduğunu belirten Kocamaz, ilaç tedavisinin yanı sıra hasta yakınlarının özenli bakımı ve hastaya olan ilgisinin de oldukça önemli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanında pek çok projeye imza attıklarını dile getiren Kocamaz, bu çerçevede Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi'ni hizmete açtıklarını bildirdi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kontrolünde olacak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin inşaatını da tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Kocamaz, Mersin'in tüm ilçelerine hasta nakil aracı alarak, vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanmasını sağladıklarını, hasta nakil araçlarıyla 2 bin 351 hastaya nakil aracı hizmeti verdiklerini kaydetti. Sağlıklı bir gelecek için öncelikle sağlıklı bir toplumun var olması gerektiğinin altını çizen Kocamaz, bu konuda yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Türkiye Alzheimer Derneği Şube Başkanı Prof. Dr. Özge ise Alzheimer hastalığının çağın vebası olarak görüldüğünü ve 2050 yılında bu hastalıkla mücadele edecek ülkeler arasında Türkiye'nin de yer alacağını söyledi. Özge, "İnsanların en büyük hazinesi biriktirdiği hatıralardır. Bu hastalığın hastalar üzerinde çok büyük etkisi olsa da hasta yakınları bu süreçten daha fazla etkileniyor. Bu eğitimlerle amacımız Alzheimer hastalarının gönüllü arkadaşlarımızın gözetmenliğinde sosyal ve zihinsel aktiviteler yapmalarını sağlamak. Ayrıca hedefimiz, hasta yakınlarını da hasta bakımı ve hastaya yaklaşımı konularında bilgilendirmek ve toplumda bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş