Skip Navigation Links

Kızılay'dan Halka Aşure İkramı

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı, Muharrem ayı nedeniyle, halka aşure ikramında bulundu

Kızılay'dan Halka Aşure İkramı

Gündem   A+a-

Muharrem ayı nedeniyle yüzlerce yıldır süren aşure yapıp dağıtma geleneği Kızılay tarafından da yerine getirildi. Türk Kızılayı Adana Şubesi, ülkemizin en önemli hayır kurumunun adını verdiği Kızılay Caddesi'nde bulunan tarihi Ulu Cami önünde hazırlanan aşureleri halka dağıttı.
Saatler öncesinden hazırlığı başlanan aşure yapımında Kızılay'ın maharetli ustaları, aşurelerin kıvamı ve lezzetinin tam yerinde olması için çaba sarf etti. Pişirilen aşureler Ulu Cami önünde kurulan tezgahlarda 1500'den fazla vatandaşa dağıtıldı.
Kazanların başına geçerek ustalarla birlikte aşureleri bizzat halka dağıtan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Muharrem ayının ve bu ayda aşure pişirip dağıtmanın faziletine vurgu yaptı. Saygılı, "Bereket ayı olarak da bilinen Muharrem ayında, aşure yapıp dağıtarak, toplumumuzun en başta gelen hasleti olan sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve paylaşma geleneğini sürdürdük. Birleştirip, harmanlayıp, sevgi kazanlarında kaynatıp gönül eliyle dağıttığımız yiyeceklerle ağızları ve gönülleri tatlandıralım istedik. Topluma güzel bir tat ve iyilik bulaştırmayı amaçladık. Muharrem ayımız mübarek olsun" dedi.
Saygılı, aşure dağıtılan vatandaşlara "Savaşta barışta, yoklukta afette her zaman yoksulun, zor durumda olanın yanında olan Kızılay'ı kuranlar ve hayırda bulunanlar için dualarınızı esirgemeyin" diye seslendi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet