Skip Navigation Links

BİK Heyeti Hatay'ı Ziyaret Etti

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin ve kurum yöneticileri, Hatay'ı ziyaret etti

BİK Heyeti Hatay'ı Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

Programına Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaretle başlayan Cem Elçin ve beraberindekiler, Hatay merkezde yayın yapan yerel gazetelerin imtiyaz sahipleriyle istişare toplantısı düzenledi. Elçin, Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıda, yerel basının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, BİK Hatay Şube Müdürü Yusuf Kahraman, Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Murat Aslanoğlu ve Koordinasyon Görevlisi Övünç Tüzün ile birlikte Hatay'ı ziyaret etti. Cem Elçin ve beraberindekiler programa Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret ederek başladı. Heyeti kabul eden Vali Topaca'ya, Basın İlan Kurumu'nun faaliyetleri hakkında bilgiler veren Elçin, Hatay'ın da Basın İlan Kurumu açısından son derece önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Topaca, Basın İlan Kurumu'nun basın hayatı açısından önemli bir noktada olduğunu her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.
Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, Vali Topaca'ya kurumun prestij eserlerinden 'Basın İlanlı Asr-ı Hayat' kataloğunu takdim etti. Hatay Valisi Topaca da günün anısına el yapımı bir ney hediye etti.
"DÜNYADA YAŞANAN GELİŞMELERE BASIN İLAN KURUMU'NUN DUYARSIZ KALMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"
Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, daha sonra BİK Hatay Şube Müdürlüğü'ne geçti. Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürlüğü'nde, Şube Müdürü Yusuf Kahraman'dan Hatay şubesi ve gazeteler hakkında bilgiler alan Elçin, ardından Hatay merkezde yayın yapan gazetelerin sahipleri ile bir araya geldi. Cem Elçin, kurumun icra ettiği iş ve işlemlere dair yerinde yaşanan sorun ve sıkıntıları yerel gazetelerin gözüyle yakalayıp birlikte bunların çözüm yollarını aramak olduğunu belirterek "Aynı geminin içindeki yolcular olmamız hasebiyle izleyeceğimiz rotayı birlikte çizmek amacındayız" dedi.
İnsanlığın sürekli dönüşüm içinde olduğunu ifade eden Elçin, "Teknolojik bakımdan o denli hızlı bir gelişim ve bununla bağlantılı dönüşüm yaşıyoruz ki bu değişim ve gelişimin hızına ayak uydurmak adeta imkansız bir hal almış durumda. Tüm bu gelişmelere basınımızın ve aynı geminin yolcusu olan Basın İlan Kurumu'nun duyarsız kalması söz konusu olamaz. Dolayısıyla bu konuda yapılması gereken çağımızın gelişmelerini yakından takip etmek ve imkanlar ölçüsünde kendi alanımızla ilgili işleri pratiğe dökmektir. O nedenle yazılı basının vazgeçilmezi ve paydaşlarımızdan olan gazetelerin geleceğe daha güvenle bakmaları adına Basın İlan Kurumu olarak yeni bir vizyon belirlemek için önemli çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, konuşmasını şöyle tamamladı, "Kurum olarak beklentimiz Hatay dahil her ilimizde mahalli gazetelerin gündem belirleyici, kamuoyunun dikkatini bir noktaya toplayabilen, bölgelerindeki her türlü siyasi, kültürel, magazinsel, sportif ve benzeri önemli olaylarda 'Hatay gazetelerinin de görüşü duruşu şunlardır' dedirtebilecek seviyeye gelinmesi dolayısı ile gazetelerin merakla takip edilip okunur olmasıdır. Bu da ancak centilmence rekabet edilirse sağlanır" diye konuştu.
Elçin'in konuşmasının ardından Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Murat Aslanoğlu ve Hatay Şube Müdürü Yusuf Kahraman faaliyetler hakkında birer konuşma yaptı. Gazete sahiplerinin sorun ve şikayetlerininde dinlendiği toplantıda, yapılması gerekenler ve yerel gazeteciliğin niteliğinin daha iyi yerlere getirilmesi noktasında faaliyetlere devam edileceği konuşuldu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet