Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi Törenle Hizmete Girdi

MESKİ tarafından yapımı tamamlanan ve 60 milyon liraya mal olan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı

Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi Törenle Hizmete Girdi

Gündem   A+a-

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde 8 mahalleyi kapsayan Batı (Tece- Davultepe) havzası kanalizasyon ana kolektörleri, terfi hatları, terfi merkezi ve kanalizasyon şebekesinin açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tece, Davultepe, Deniz, Seymenli, 75. Yıl, İstiklal, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerini içine alan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi'nde, 57 bin 736 metre kanalizasyon hattı ve 2 adet terfi merkezi tamamlanarak hizmete girdi.
Başkan Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, kente hayat veren önemli unsurlardan birinin kentin altyapısı olduğunu vurgulayarak, "Altyapının sağlam oluşu kentin ne kadar yaşanılabilir bir kent olduğunu, geleceğe ne kadar iyi hazırlandığını gösterir. Bizler bu bilinçle kentin hem bugünkü ihtiyaçlarını gidermek hem de kenti geleceğe hazırlamak amacı ile altyapı alanında önemli yatırımlara imza attık, atmaya da devam ediyoruz" dedi.
Başta Erdemli olmak üzere Mut, Silifke, Çamlıyayla, Bozyazı ve daha pek çok ilçede Atıksu Arıtma Tesisi başta olmak üzere, kanalizasyon ve kapasite artırımı projelerini hayata geçirdiklerini belirten Kocamaz, merkez ilçelerde de Atıksu Arıtma Tesisi ve altyapı şebekelerinin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Kocamaz, Tece Atıksu Terfi Merkezi ve Batı Havzası Kanalizasyo'nu için bugüne kadar 60 milyon TL'lik harcama yapıldığını söyledi. Tece Atıksu Terfi Merkezi ve Batı Havzası Kanalizasyonu projesi sayesinde atık suların Türk Çevre Mevzuatı ve uluslararası standartlara göre sağlıklı bir şekilde toplanıp bertaraf edileceğini dile getiren Kocamaz, "Böylece hem denizlerimiz temiz kalmış olacak hem de yerli nüfusu ve turizm endüstrisini tehdit eden tehlikeler azaltılmış olacaktır" diye konuştu.
Mezitli Tece Sahil Bandı Yenileme Projesi'ni de en kısa zamanda hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Kocamaz, bu proje ile atıl vaziyette olan sahili işlevlendirerek, Mezitli ve Tece'ye güzel bir sahil bandı kazandıracaklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin projelerde önceliği Mersin'in 13 ilçesindeki altyapı çalışmalarına verdiğine dikkat çeken Kocamaz, bu kapsamda birçok projenin gerek hazırlık gerekse ihale aşamasının gerçekleştirilmek üzere hazırda olduğunu ifade etti. Tüm çabalarının, altyapısı sağlam, sağlıklı, ekolojiye uyumlu, geleceği kaldırabilen, donanımlı, çağdaş bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Kocamaz, Mersin'i Mersinlilere yakışır bir kent yapmaya azimli olduklarını sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş