Skip Navigation Links

100 Yıllık Eziyet Son Buluyor..

Ve Tarihi Gün: Feyezan Kanalı Kabus Olmaktan Çıkıyor !!!

100 Yıllık Eziyet Son Buluyor..Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun’un 100 yıllık sorunu Feyezan Kanalı ‘nın ıslahı için düğmeye basıldı. İskenderun’da yıllardır çevreye yaydığı pis kokular ve kötü görüntüsü ile kanayan bir yara olarak kalan Feyezan Kanalı’nın ıslah ve peyzaj çalışmalarının yapılması, kentte yeni yaşam alanları ile sosyal donatıların yapılması için aylardır büyük çaba sarfeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in en büyük hayallerinden birisi hayata geçirilmiş oldu.


İskenderun Feyezan Kanalı ıslah ve peyzaj temel atma törenine KKTC Ekonomi Bakanı Suat Atun, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit başta olmak üzere kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Heyecan ve mutluluğu konuşmasına da yansıyan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’u marka kentler arasına sokmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, tüm projelerine AK Parti iktidarının verdiği yoğun desteğe teşekkür etti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil şöyle konuştu:
Şehri su taşkınlarından korumak için 1915 yılında yapılan bu feyezan kanalı, yıl 2015 daha ilk defa, geniş çaplı, 6.5 km uzunluğunda, 20 metre genişliğinde, yer yer 3.5 metre derinliğinde olan bu kanalın komple ıslahını, yeniden duvarların inşası, hatta daha estetik olsun diye sembol ve kaplamalı olacak.


Sonrasında 2. etapta ise sağ ve sol peyzaj düzenlemeleri, ışıklandırılmaları ve ağaçlandırılması yapılacak. Burası sırf bir feyezan kanalının ıslah edilmesi değil, kentimizin ikinci bir cazibe merkezi haline 20 ay içerisinde getireceğiz ve arkasından bir bulvar şeklinde gidişli, gelişli ve kanalın başlangıç noktasına gölet yaparak suyu besleyeceğiz, deniz suyunu yani tuzlu suyu pompalayacağız. İkinci etapta İskenderun'un çilesi olan larva, sivrisinek problemini bitireceğiz.

Ekonomik Olarak Tekrardan Canlandıracağız!
Feyezan kanalının sadece ıslahı, temizlenmesi değil kentin bu bölümünün de ekonomik olarak tekrardan canlanmasını sağlayacağız. İlk defa iktidarla birlikte bu bize nasip oldu, 57 yıldan sonra İskenderun'a iktidar geldi. Kentimize hizmetlerimiz hususunda sayın valim, sizi birçok kez misafir edeceğiz.

Denize Sıfır Cami
Denize sıfır, Türkiye'nin en güzel sahil camisini inşa edeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımız projeyi de bize yolladı ve Budapeşte'deki caminin aynısı, hayır sever Recep Atakaş'ın himayesinde 13 kasım'da temelini atacağız. Şehrin estetik görünümüne uygun butik bir cami olacak. İnanın feyezan kanalı projesi sıradan bir proje değil cazibe odağı olacak.


AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'da , İskenderun başta olmak üzere Hatay’a kazandırılan hizmetleri anlattı ve projelerin bir bir hayata geçeceğini belirterek şöyle konuştu:
İskenderun'umuza hizmet etmek için çıktığımız bu yolda, hemşerilerimizle, iş adamlarımızla, ekibimizle, basın arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza vererek, İskenderun'umuzun on yıllarca ihmal edilen, kamunun yapması gereken yatırımların yüzde 95'ini bitirdik. Bundan sonraki süreçte kentimizi dantel gibi işlemeye geldi sıra, işte bugün bunun temelini atıyoruz.

İskenderun Dünyanın En Güzel İlçesi
Çünkü biz hep buna inandık; Türkiye dedik dünyanın en güzel ülkesi, Hatay Türkiye'nin en güzel ili, İskenderun da Hatay'ın yani dünyanın en güzel ilçesi değerli kardeşlerim. Bizim gönlümüzde İskenderun her şeyin en güzeline değer. Bugün İskenderun'a yapılan her proje, örnek ve ödüllü projelerle gerçekleştirildi. Amanos tüneli, 2. Devlet Hastanesi, İSTÜ, diş hastanesi yani İskenderun'umuz ne istediyse yaptık ve yapacağız.


Hatay Valisi Ercan Topaca da yaptığı konuşmada, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’den övgüyle bahsederek, “25’lik delikanlı gibi koşturuyor, bizi de peşinden sürüklüyor. Her zaman Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yanındayız” diyerek, yapılacak tüm çalışmalara vereceği desteğin sözünü vererek şöyle konuştu: Artık ülkelerde bölgeler, şehirler yarışıyor. Bir ülkenin kentleri güçlüyse, üretimde, eğitimde, teknolojide güçlü bölgeler ve kentler varsa bakıyoruz o ülkeler uluslararası rekabet içerisinde her zaman önde oluyor. Bizim kentimizde değişik yapılarda güçlü ilçelere sahip. Bu ilçelerin en başında geleni ise İskenderun, bu kentimiz güzelliğiyle, sanayisiyle, iş adamlarıyla gelecek vaat eden ülkemizin refahına önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bir ilçemiz.

İnsanlarımızın burada yaşamaktan onur duyduğu bir hale getirmek hepimizin görevi. Tabi kentler yollarıyla alt ve üst yapısıyla bir bütündür. Evler ve yollar güzel olabilir fakat kanalları, dereleri ve ırmakları, ıslah edilmemişse, her sezon sıkıntı yaratıyor ve o kanallar sinek üretiyorsa o kent insanlar tarafından çok sevilemez. Bizim yıllardır yaşadığımız bu sorun sadece İskenderun'a mahsus değil, bir çok kentimize mahsus olmak üzere bir çok tesislerde yatırımlar yapılıyor biz bile takip edemiyoruz. Bu kanalımız hepimizin gurur duyacağı, çoluğumuz çocuğumuz alıp buralarda gezeceğimiz, pırıl pırıl bir eser olacaktır.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Suat Atun da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin KKTC’nin su sorununu çözmesinden dolayı teşekkürlerini ifade etti ve Feyezan Kanalı Islah Projesi’ni yürütecek KKTC İskenderun Fahri Konsolosu Gökhan Gökten’e duyduğu güvenden bahsetti.


KKTC Ekonomi Bakanı Suat Atun şöyle konuştu:
Hatay, en güzel illerimizden bir tanesi. İskenderun, Türkiye Cumhuriyeti'nde sanayinin merkezlerinde, sanayinin lider ilçesi, haliyle daveti aldıktan sonra sizlerle burada olmaktan büyük şeref duyuyorum. Müteahhitimiz yani Gökhan bey aslen kendisi İskenderun’ lu ama bizim de vatandaşımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Konsolosu'dur aynı şekilde kendisi, üniversiteyi Kıbrıs'da bitirmiştir kendisi, onun bu başarılarını görünce benim de gururlandığımı söylemek istiyorum.

100 Yıllık Eziyet Son Buluyor.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet