Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Kocamaz: 'Bize Hiç Kimse Hikaye Anlatmasın'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Mersin'de 'şunu yapacağız,bunu yapacağız' diyenlerin

Başkan Kocamaz: 'Bize Hiç Kimse Hikaye Anlatmasın'

Gündem   A+a-

bugüne kadar hiçbir şey yapmadıklarını iddia ederek, "Bize hiç kimse hikaye anlatmasın. Hiç kimse Mersin'de 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' demesin. Yıllardır her seçim döneminde söylenen o projeler bugün de temcit pilavı gibi önümüze konulmuştur. Biz artık vaat değil, çözüm istiyoruz" dedi.
MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, belediyenin hizmetlerinin tanıtıldığı bir törende yaptığı konuşmada, isim vermeden diğer siyasi partileri eleştirdi. Göreve geldikleri günden bu yana Mersin genelinde yaptıkları hizmetlerin bir anlayışın eseri olduğunu belirten Kocamaz, altyapıdan araç alımına bugüne kadar olması gereken hizmetlerin bir türlü gerçekleştirilmediğini iddia ederek, "Gönlümüz arzu ederdi ki, keşke bunlar bizden önce yapılmış olsa, biz de daha farklı hizmetlerle Mersinimizi bir yerlere getirmek istesek" ifadelerini kullandı.
"BİZE HİÇ KİMSE HİKAYE ANLATMASIN. BİZ ARTIK VAAT DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYORUZ"
Mersin'in, işsizliğin en yüksek boyutta olduğu bir il olduğunu her yerde her zaman dile getirdiklerini anımsatan Kocamaz, bunun üstüne bir de Suriye'den kente gelen insanların bu işsizliği yüzde 20 oranında artırdığının altını çizdi. Bu noktada, Mersin'in geleceğiyle ilgili sadece yerel yönetimlerin değil, genel idarelerin de plan, proje yapması gerektiğini söyleyen Kocamaz, "İşsiz insanın nerede ne yapacağı belli olmaz. İşsiz insan potansiyel bir suçludur. O sıkıntı içerisinde, işsizlik sarmalı içerisinde kıvranırken insanların zaman zaman psikolojisi bozulabilir, kendini kontrol edemeyebilir. Dolayısıyla bize hiç kimse hikaye anlatmasın. Hiç kimse Mersin'de 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' demesin. Yıllardır her seçim döneminde söylenen o projeler bugün de temcit pilavı gibi önümüze konulmuştur. Biz artık vaat değil, çözüm istiyoruz. Mersin'de o projeler ilk günden bu yana hayata geçirilmiş olsaydı bugünkü işsizlik oranı belki de bu boyutlarda olmayacaktı" diye konuştu.
"MERSİN ÜZERİNE HERKESİN KURDUĞU BİR TUZAK VE OYUN VARDIR"
Mersin'in, sadece Mersinliler, sadece Türkiye için değil, hem ülke hem de dünya için bir stratejik bölge olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Onun için Mersin üzerine herkesin kurduğu bir tuzak ve oyun vardır. Bizim bu oyunları bozmamız, Mersin'de yaşayan tüm insanların doğum yeri neresi olursa olsun, inancı, kökeni ne olursa olsun Mersinlilik ruhuyla Mersin ortak paydasında birleşmekle, bütünleşmekle ancak çözülebilir. Onun için ben Mersin'de yaşayan herkesi siyasi mülahazaların ötesinde Mersin ortak paydasında birleşmeye ve Mersin için ortak mücadele etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
KOCAMAZ'DAN 'SANDIĞA GİDİN, GEREĞİNİ YAPIN' ÇAĞRISI
7 Haziran'dan bu yana Türkiye genelinde çok büyük acılı günler yaşandığına da dikkat çeken Kocamaz, bir daha bu acıların yaşanmaması için herkesin sandığa gitmesi ve gereğini yapması çağrısında bulundu. Kocamaz, şunları söyledi: "Bir daha bu acıları yaşamak istemiyoruz. 173 şehit vermişiz asker ve polis, güvenlik güçleri olarak. Ama bunun yanında 500'ün üzerinde sivil insanımız hayatını kaybetmiş. Bu sonuç Türk milletinin hak ettiği bir sonuç değildir. Herkesin, hiç olmazsa önümüzdeki 1 Kasım'da bu yaşadığımız hadiseleri de göz önüne alarak, ülkenin geleceği adına mutlaka sandığın başına gitmesi ve gereğini yapmasıdır. Biz milletimizin bu basireti göstereceğine yürekten inanıyoruz ve ülkemizi artık üzerindeki bu kara bulutlardan kurtularak çok daha iyi günlerde bir ve beraber olarak yaşamak, yaşatmak istiyoruz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar