Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yasa Dışı Avlanmaya Ağır Ceza !!!

İskenderun Kaymakamlığı, kaçak ve yasa dışı yollarla avlanma yapanlara göz açtırılmayacağını duyurdu.

Yasa Dışı Avlanmaya Ağır Ceza !!!

Gündem   A+a-

İskenderun Körfezi Gülcihan ve Gökmeydan sahillerinde kafes yöntemiyle avcılık yapıldığının tespiti üzerine yapılan operasyon sonucu 20 adet kafese el konulduğu bildirilen açıklamada şöyle denildi:

“Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı bağlısı DEGAK-10 Özel Tim Komutanlığı ve Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak icra edilen görevler esnasında; Gülcihan ve Gökmeydan sahillerinde yoğun olarak yasa dışı su ürünleri avcılığında kullanılan 20 adet kafes tespit edilmiştir.

               Tespit edilen kafesler dalış marifeti ile denizden çıkarılmış ve el konularak “KATALONYA” isimli Hatay Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Teknesine teslim edilmiştir.

                Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığınca 2015 yılı içerisinde yasadışı su ürünleri avcılığından günümüze kadar 71 adet yasal işlem yapılmış olup, 56 adet kafes, 1 adet bot, 1 adet jeneratör, 200 metre misina ağı ve 1 adet trol ağı torbasına el konulmuş ve toplamda 143.912 TL idari para cezası uygulanmıştır.

               Sahil Güvenlik ekipleri tarafından balık nesillerinin korunması için yasadışı su ürünleri avcılığı ile mücadeleye aralıksız devam edilecektir.” 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar