Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Uyardı:Molozlar Hafriyat Döküm Sahasına Boşaltılmalı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı medeniyetler şehri Hatay’ı hak ettiği sağlıklı ortam ve temizliğe

HBB Uyardı:Molozlar Hafriyat Döküm Sahasına Boşaltılmalı

Gündem   A+a-

kavuşturmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında hafriyat toprağı, inşaat artığı ve molozların şehrin farklı noktalarına dökülmesini engellemek için çalışmalar yürüten Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Denetim Ekibi gerekli görülen yerlere uyarı levhaları dikerek döküm yapacak vatandaşları hafriyat döküm sahasına yönlendiriyor. Kaçak döküm yapan traktör ve kamyonların tespiti durumunda ise ilgililere cezai işlem uygulanırken şehir genelinde zabıta ekipleri eşliğinde rutin bir şekilde gerçekleştirilen denetimlerle kaçak dökümlerin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Konuyla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından bir açıklama ile vatandaşlar uyarıldı. Hafriyat artığı, moloz vb. döküm yapacak olan vatandaşların dökümlerini İskenderun yolu üzeri 18. Km Arpahan Mahallesinde bulunan Hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıkları depolama sahasına yapmaları gerektiğini belirtti.

Bu konuyla ilgili vatandaşların 0326-225-17-00 dâhili 3002 nolu telefondan iletişim kurabileceklerinin bildirdiği açıklamanın devamında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun vatandaşlara seslendi. Açıklamanın devamı şöyle: “ İşe geldiğimiz günlerde Hatay’ı harabe görünümüne çeviren hafriyat atığı ve molozların kaçak dökümüne izin vermeyeceğimizi söyledik. Çalışmalara başladıktan sonra İskenderun yolu üzerinde moloz döküm sahası oluşturduk ve dökümlerin buraya yapılması gerektiğini ifade ettik. Fakat buna rağmen özellikle merkez Antakya ve Defne ilçelerinde sürdürdüğümüz denetim çalışmalarında yaklaşık on farklı noktada kaçak döküm tespit ettik ve ilgililere cezai işlem uyguladık. Bir kere daha ifade ediyoruz, Hatay’ı medeniyetleri şehri olma yolunda geriye götüren ve çevreyi kirleten kaçak dökümlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda denetim ve çalışmalarımız artarak devam edecek. Vatandaşların mağdur olmaması için dökümlerini hafriyat döküm sahasına yapmaları gerekmektedir. Konuyla ilgili bize müracaat edecek vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

 Ayrıca konu ile ilgili 21.10.2015 tarihinde tüm ilçe belediye başkanlıklarının ilgili müdürleri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz.”  

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar