Skip Navigation Links

Adana'da Binlerce İnsan ' Savaşa Hayır' Dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu genel merkezi tarafından düzenlenen Suriye karşı bir savaşa karşı Adana Uğur Mumcu meydanında bir miting düzenledi.

Gündem   A+a-

"680" height="323" align="top" src="/userfiles/image/antakya%20sube%20b.jpg" alt="" />
 
Adana’da Binlerce İnsanSavaşa Hayır” Dedi.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu genel merkezi tarafından düzenlenen Suriye karşı bir savaşa karşı Adana Uğur Mumcu meydanında bir miting düzenledi.
Mitinge bölge illerinden Hatay, Mersin gibi illerden de katılım oldu. Hatay’dan 17 Araba tutularak mitinge destek verildi.
Mitinge CHP, İşçi Partisi, Komünist Parti, EMEP, ÖDP, ADD, Alevi derneklerine bağlı
Mitingin en hareketli insanları ise Suriye’den katılan on kişilik ekipti. Onların yanı sıra bunlara alevi dernekleri destek verdiler. Mitingde Beşer Esad posterleri ve Suriye bayrağı açıldı. Türkiye-Suriye Vahid sloganlarının yanı sıra Türkiye-Suriye Kardeştir Amerika Kalleştir. ABD Ortadoğu’dan Defol, Kahrolsun ABD İşbirlikçi AKP, gibi dövizlerde taşındı.
Konuşmalarda ise Savaşı bir cinayet olduğu ve Amerika ve AKP hükümetinin Suriye’de sürekli olaylar yarattığını bunun için son katliamların ise bu tertipçiler tarafından yapıldığını ve Suriye hükümetinin yaptığını iddia edilerek Amerika’nın müdahale etmek fırsatını yaratmak istendiğinin altı çizildi.
Mitingde Alevi dernekleri genel başkanı Engin Gündük, Alevi Değerleri Vakfı Genel Başkanı Zülfikar Çiftçi, Pirsultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Bektaşi Federasyonu genel başkanı Selahattin Özel, birer konuşmalar yaptı. Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu türküleri ile katılımcıları coşturdu. Ayrıca tiyatro oyunları sergilendi.
Engin Gündük, AKP hükümetini emperyalist güçlerle kol, kola girerek komşumuz Suriye savaşa sokmak için çalışmaktadır. “Emperyalist güçlerle kol, kola giren AKP hükümeti komşumuz Suriye ile bir savaşa sokmanın eşiğine getirmiştir. Onun için burada toplanmış bulunuyoruz. Onların iddiası var. Bu savaşı çıkaracaklar ve arkasından Suriye halkına demokrasi götüreceklerdir. Size soruyorum götürebilirler mi? Onlar insana olan saygısızlıkları ile silahlarıyla, Suriye’ye demokrasi götüremezler. Önce sizin ve emperyalist güçlerin ajanlarını çekin oradan. Siz Suriye’de halkı katlediyorsunuz. Suriye’de bir mezhep savaşı asla yoktur. Emperyalistler ve onun yardakçısı AKP hükümeti tarafından uydurulmaktadır.” Dedi.
Zülfikar Çiftçi de bulunduğumuz coğrafyanın zenginliklerine el koymak için bir Suriye savaşının hesabının yapıldığını söyleyerek konuşmasına başladı. “Bu zengin coğrafyanın zenginliklerine el koymak için savaş peşinde koşuyorlar. Staretijik konumda olan bölgemizde insanların hasiyetlerini kaşımaktan geri durmuyorlar. Etnisite ve inanç kışkırtmaları provokasyonlarla insanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Dışarıdan dayatma ile demokrasi olmaz. Olsa da uzun ömürlü olmaz. Dış müdahaleleri Irak ve Libya örneklerinde olduğu gibi ancak kan ve gözyaşı getirir. Suriye’deki barışçıl ve halk hareketinin içine silahlı grupları sokarak, sivil ve askerleri öldürtüp, bu gösterileri kanlı bir isyana dönüştürmeye isteyenler şimdi de başaramayınca terör saldırıları ile Suriye sokaklarını kana buluyorlar. Esad’ın kimliği üzerinden Nuseyri Alevileri ile Akdeniz’de yaşayan biz Nuseyri Alevileri ile Anadolu Aleviliğini bölmeye çalışıyorlar. Biz huzur ve sükunet içinde yaşamak istiyoruz. Ülkemizin de bu kirli savaşta kardeş kanın dökülmesine kesinlikle karşıyız.”
Kemal Bülbül ise AKP’nin nereden güç aldığına dikkat çekti. “Siz gücünüzü nemrutlardın, firavunlardan, nemrut paşalardan alıyorsunuz. Değerli dostlar, Tayyip Erdoğan’dan olsa, olsa kötü bir firavun taklidi olabilir. Başka bir şey olmaz. Türkler, Kürtler, Araplar vahdet, birlik, birlik diyoruz.”
Selahattin Özel’de Suriye’deki katliamların çeteler tarafından yapıldığına dikkat çekti. “Suriye’deki katliamların arkasında çeteler vardır. O katliamları yapanları bir kez daha buradan lanetliyorum. Irak’ta ve ortadoğu’da kendi yaptıkları katliamları ve Suriye’de Esad katliamları diye yutturmaya çalışanları lanetliyorum. Endişelerimiz Türkiye’de Suriye’de olduğu gibi bir katliamlara girişecekleridir. Türkiye’de Arap, Kürt, Türk Alevisi demeden bir katliamlara girişeceklerdir. Bunu açık söylemeseler de davranışları, yaptıkları ve tavırları bunu göstermektedir. Hallacı Mansuru astılar, Nesimiyi yüzdüler ve Pir Sultan Abdalı darağacında astılar ama bizi susturamadılar, susturamazlar.”dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet