Skip Navigation Links

Servisçilerin 'Korsan Taşımacılık' Tepkisi

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, çalışma alanı turizm ve yolcu taşımacılığı olan 'D' yetki belgeli araçların

Servisçilerin 'Korsan Taşımacılık' Tepkisi

Gündem   A+a-

kanun ve yasaları çiğneyip illegal yollardan personel ve öğrenci taşımacılığı yaparak, geçimini servis taşımacılığından sağlayan servisçi esnafının hakkını gasp ettiklerini ileri sürdü..
Aydın, yaptığı açıklama ile 'D' yetki belgeli araçların kanun ve yasa dinlemeyip, araçlarını çok amaçlı kullandıklarını, illegal yollardan öğrenci ve personel taşımacılığı yaparak, servisçilerin ekmeğiyle oynadıklarını ve düzeni bozma gayreti içerisinde olduklarını iddia etti. Özelikle fabrikalar ve özel okullar gibi kurum ve kuruluşların yetki belgesi ihlali yapıp, ısrarla 'D' yetki belgesi araçlarla öğrenci ve personel taşımacılığı yaptığının altını çizen Aydın, "Eğitim kurumlarındaki bu tutumu anlayamıyoruz. İlimizde tahdit kapsamına alınmış 'S' plakaların haricinde hiçbir araç, öğrenci ve personel taşımacılığında yetki ve hak sahibi değildir. Herkes kendi işini yapsın, kimse servisçi esnafının ekmeğiyle oynamayı kendine hak görmesin" dedi.
'D' yetki belgeli araçların servis taşımacılığı yapan üyelerinin korkulu rüyası olmasına göz yummayacaklarını kaydeden Aydın, Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı'nın 'D' türü yetki belgeli araçlara güzergah izin belgesi tanzim etmeyerek, servisçi esnafının mağduriyetini önleme gayreti içerisinde olduğunu vurguladı. Aydın, " Büyükşehir Belediyesi'ne bu haklı uygulamalarından dolayı 813 servisçi esnafımız adına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Belediyemizin bugün olduğu gibi yarınlarda da üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruma gayreti içerisinde olacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet