Skip Navigation Links

Bozyazı Ve Anamur'da Toplu Açılış Töreni

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Anamur ve Bozyazı'da hayata geçirilen tesisler, törenle hizmete girdi

Bozyazı Ve Anamur'da Toplu Açılış Töreni

Gündem   A+a-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapılan hizmetlerin toplu açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirerek, ilçelere yapılacak önemli yatırımların müjdesini verdi. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen toplu açılış törenlerine Başkan Kocamaz'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kocamaz, Bozyazı'daki törende yaptığı konuşmada, başta Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi olmak üzere ilçede yapılan hizmetleri Bozyazılılarla buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, yapılan tesis ile kirli suların, halkın sağlığını ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde uzaklaştırılmasını sağlamak için arıtılarak, deşarj edilmesini amaçladıklarını söyledi.
Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgi veren Kocamaz, "5 milyon 930 bin TL proje bedeli üzerinden hesaplanan tesisin, hedef nüfus kapasitesi iki kademe olarak planlanmıştır. Birinci kademe kış mevsimi 23 bin kişi, yaz mevsimi 26 bin 500 kişi olarak, ikinci kademe kış mevsimi 35 bin kişi, yaz mevsimi 41 bin 500 kişi olarak tasarlanmıştır. Tesiste Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemi'nden çıkan atıksu, mevzuatlara uygun şekilde arıtılarak derin deşarj yoluyla Akdeniz'e deşarj edilecektir. Tesis kapsamında yapılan proses, biyolojik arıtma olup, bugün itibariyle sistemden çıkan kirli suyun arıtılmış olarak deşarjı sağlanacaktır" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Bozyazı'da gerçekleştirdiği ve hizmete sunacağı projelerden bahseden Kocamaz, "Bozyazı ilçemize bugüne kadar toplam 20 mahallemizde 15 bin 652 metre içme suyu şebeke hattı döşedik. Karamanastır içme suyunun Tekmen'e de getirilmesini sağlayacak olan proje yapımı da tamamlandı. Yine ilçemizin Lenger Mahallesi Çaltı yerleşim birimi içme suyu terfi ve isale hattı yapımına ait hazırlıklar devam etmektedir. Bozyazı'ya kanalizasyon hattı yapım işi kapsamında 110 bin metre hat döşemesini de yapacağız. Bozyazı'nın tarımsal geleceğine destek amaçlı 4 bin 632 metre sulama borusunu teslim ettik ve sulama kooperatifimizin kurulmasını da sağladık. Yine 6 bin 300 metrelik sulama borusu ihalesi de yapıldı. Bozyazı'da Paşabeleni Tepesi'ni Mersin Orman Bölge
Müdürlüğü'nden kiralayarak buraya uzun vadeli bir mesire alanı projesini hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Bozyazı'nın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Anamur'da yaptığı hizmetlerin toplu açılış töreni ve Anamur Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kalınören Spor Kompleksi, Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi ile Yıldız Düğün ve Toplantı Salonu'nun temel atma törenleri yapıldı.
Kocamaz, buradaki konuşmasında, Anamur Belediyesi'nin temelini atacağı tesislerin, ilçedeki birlikteliğin ve hoşgörünün en güzel göstergesi olacağını kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Anamur ilçesine değer katmak için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kocamaz, şöyle devam etti; "Geçtiğimiz aylarda hizmete açtığımız Anamur Atıksu Arıtma Tesisi ile sizlerle birlikte olmuştuk. Anamur, Ören, Çarıklar ve Bozdoğa'nın 50 yıllık içmesuyu ihtiyacını Otluca kaynağından karşılayacak olan içme suyu proje yapımı da ihale edildi, projesi bitmek üzere. Ayrıca 27 mahallemizde 33 bin 770 metre içmesuyu şebeke hattı döşedik. Daha güvenli ve konforlu yollar için Anamur ilçemize 8 bin ton sıcak asfalt döktük. Toplam 35,6 kilometre sathi kaplama yaptık. Büyükşehir Belediyemizin 68, MESKİ'nin 25 adet aracını sizlerin hizmetine verdik. Tarıma destek amaçlı pek çok projemizi de hayata geçireceğiz. Özellikle Muz Sarartma Tesisi ile üreticimizin ürünlerinin bekleme süresini en aza indirmiş olacağız."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet