Skip Navigation Links

Ünlü Edebiyatçı Ahmet Ümit'ten 'Gaziantep Romanı' Müjdesi

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) 9. ödül töreninde Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit'e 'Edebiyat Ödülü' verildi

Ünlü Edebiyatçı Ahmet Ümit'ten 'Gaziantep Romanı' Müjdesi

Kültür Sanat   A+a-

Ahmet Ümit, Gaziantep'ten Newyork'a uzanan bir roman yazmayı planladığını ifade etti.
Gaziantep Genç İş Adamları Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ödül töreninde ünlü yazar Ahmet Ümit'e edebiyat ödülü verildi. Ödül törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdag, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile çok sayıda davetli katıldı. 15 ayrı dalda verilen ödüller sahiplerine teslim edildi. Ümit ödülünü, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'den alırken bu ödülün kendisi için büyük anlam taşıdığını belirtti.
Daha önce de Elektrik Elektronik Hizmet İhracatçıları Birliği 2014 yılı yurt dışında eserleri en fazla yayınlanan yazar ödülü anlamına gelen Roman İhracatçısı ödülünü aldığını belirten Ümit, "Orta gelir düzeyi cehenneminden kurtulmak için Gaziantep'in evrensel tarihini ve kültürünü kavramalıyız. Biz Osmanlı olduğumuz kadar Hititli ve Romalıyız ve bu gün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Eğer Antep kültürü olmasaydı ben Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören bir yazar olamazdım" dedi.
BAŞKAN ŞAHİN'DEN, AHMET ÜMİT'E ÇAĞRI
Ödül töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ümit'ten Gaziantep ve sokaklarının yer aldığı bir roman yazmasını istedi. Şahin, "Ahmet Ümit, Beyoğlu ile ilgili kitap yazdı. Bir de Gaziantep için, Şehreküstü için, Bey Mahallesi için bir kitap yazsın. Kültür bizim için çok önemli, Gaziantep kültürünü yaşatmak için elimizden gelenleri yapıyoruz" dedi.
Yazar Ahmet Ümit de kendisinin sadece bir Gaziantepli olmadığını, Gaziantep aşığı olduğunu kaydetti. Evrensel bir yazar olmasındaki en önemli faktörün Gaziantep'in binlerce yıllık kültürü olduğunu yineleyen Ümit, "Gaziantep ve Gaziantep kültürü için ne yapmak gerekirse yapmaya hazırım. Bugüne kadar oldu gibi Gaziantep'in evrensel değerlerini dünyaya her platformda taşımaya devam edeceğim. Önümüzdeki dönemlerde Gaziantep ile New York ekseninde geçen bir roman yazacağım. Bu romanın hazırlıkları için önümüzdeki yıl ABD'ye giderek burada üç ay yaşayacağım. Gaziantep'in benzersiz yerel zenginliklerini tanıtmanın ancak dünya metropolleriyle ilişki kurarak mümkün olabilir" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet