Skip Navigation Links

7 Aralık Üniversitesi'nin Uluslararası Arenadaki Büyük Başarısı

7 Aralık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi,Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı

7 Aralık Üniversitesi'nin Uluslararası Arenadaki Büyük Başarısı

Gündem   A+a-

Prof. Dr. Bektaş Tepe, dünyada çalışmaları en fazla kaynak gösterilen 14 Türk araştırmacı arasında yer aldı.
Dünyanın en geniş bilimsel veri tabanı olan Thomson Reuters (Web of Science) tarafından 2015 yılında "dünya genelinde en fazla atıf alan" (dünya çapında çalışmaları en fazla kaynak olarak gösterilen) araştırmacıların listesi yayınlandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, "Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim üyesi" sıfatıyla, 14 araştırmacıdan birisi olarak listede yer aldı. Yayınlanan listede tüm dünyadan toplam 3 bin 125 araştırmacının ismi yer alıyor. Türkiye'den yalnızca 14 araştırmacı isminin bulunduğu bu listede yer alan Tepe, 79 uluslararası makale yayınladı ve bu çalışmalar dünya genelinde bin 956 farklı çalışmaya kaynak olarak gösterilerek toplam 2 bin 381 atıf aldı. Aynı veri tabanı kayıtlarına göre Prof. Dr. Bektaş Tepe oldukça yüksek bir "uluslararası tanınırlık indeksine" sahip oldu.
Prof. Dr. Bektaş Tepe, daha önce de aynı veri tabanı tarafından yapılan başka bir istatistiksel çalışmaya göre, 2006-2010 yılları arasında kendi uzmanlık alanında (Bitki Biyoteknolojisi) bilimsel rekabet ve işbirliği dalında "dünya sıralamasına girmiş" ve "Bilimsel Yetkinlik ve Performans Ödülüne" layık görülmüştü.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü, resmi web sitesinden yayımladığı haberle Prof. Dr. Bektaş Tepe'yi çalışmalarından dolayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet