Skip Navigation Links

Duygunun 'Dizüstü Bilgisayar' Hayali Gerçek Oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Duygu Bal'ın 'dizüstü bilgisayar' sahibi olma hayali, Bir Dilek Tut Derneği tarafından gerçekleştirildi. Duygunun evine

Gündem   A+a-

 
Duygunun ‘Dizüstü Bilgisayar’ Hayali Gerçek Oldu
 
 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Duygu Bal’ın "dizüstü bilgisayar" sahibi olma hayali, Bir Dilek Tut Derneği tarafından gerçekleştirildi. Duygunun evine süslenerek getirilen paketi açarak hayaline gerçekleşmesinin sevincini yaşadı.
Türkiye'de seçilen 7 ildeki çocuklarların isteklerini gerçekleştiren Bir Dilek Tut Derneği İskenderun’da etkinliğini sürdürerek, hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocuklara yaşamak için umut vermek, dirençlerini artırmak, moral sağlamak amacıyla düzenlediklerini organizasyonda 18 yaşındaki Duygu Bal’ın isteğini yerine getirdi.
Bir Dilek Tut Derneği'nin gönüllüleri dernek üyeleri, Harun Kaplan ve Sıla Demir Duygu Bal’ın kapısını çalarak, ona kıyafetler ve dizüstü bilgisayar getirdi. Hediyesine kavuşan Duygu’nun mutluluğunu annesi, babası ve dernek üyeleri ile paylaştı.
Duygu Bal “Tek isteğim, bir dizüstü bilgisayarı sahibi olabilmekti. Bu isteğimi annemle sürekli paylaşıyordum. Annemle birlikte araştırma yapmaya başladım ve Bir Dilek Tut Derneğini arayarak hayalim olan isteğimi illetim. Bir süre sonra dernek yetkilileri bizi arayarak bunun gerçekleştiğini illetiler. Çok mutluyum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Bir Dilek Tut Derneği'nin yetkilileri Sıla Demir “bir dilek tut derneği 3 ile18 yaş arasındaki hayati tehlikesi olan çocukların dileklerini gerçekleştiriyor. İlk kez bu dernek 1980 yılında Amerika’da ve 2000 yılında Türkiye’de kuruldu. Sonradan faaliyetlerine Türkiye’de devam etmeye başladı. Bu sene 31. yılını dolduran 29 Nisan’da Dünya dilek gününü kutluyoruz. Ülke genelinde 7 farklı şehirde 7 farklı çocuğun dileğini gerçekleştirmek üzere arkadaşlarla birlikte yola koyulduk. Bizde İskenderun’a gelerek Duygu Bal’ın bize internet üzerinden istekte bulunmuştu bizde isteğini kabul ettik. 26 bin çocuğun dileğini gerçekleştirdik bunlardan biri de Duygu Bal oldu. Duygunun dileği dizüstü bilgisayarı getirdik yanında birçok farklı hediyeler ile birlikte. Çünkü insan hayal ettiği sürece var olur. Duygu da hayalini gerçekleştirerek hayatında bir gölge bir iz bırakmaya çalışıyoruz onun için çabalıyoruz. Her şey gençlerimiz ve çocuklarımız için” diye konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet