Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çamlıyayla'da Kanalizasyon İnşaatının Temeli Atıldı

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde,Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalizasyon İnşaatının temeli atıldı

Çamlıyayla'da Kanalizasyon İnşaatının Temeli Atıldı

Gündem   A+a-

Çamlıyayla Sebil Mahallesi'nde dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışa, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, köy muhtarları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, temel atma töreni gerçekleştirilecek Sebil Kanalizasyon İnşaatı Projesi ile Sebil'in kanalizasyon sorununu çözmek için önemli bir adım attıklarını ifade ederek, "Çamlıyayla'da önceden hazırlığına başlanmış olan Sebil Kanalizasyon İnşaatı projesini hayata geçirmek için 4 milyon 200 bin TL'lik sözleşmeye imza attık. Yer teslimi yapıldıktan sonra inşallah vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Proje kapsamında toplam 26 bin 500 metre boru döşeyerek, Sebilimizin kanalizasyon sorununu çözmek için önemli bir adım atmış olacağız" dedi.
Sebil Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi Proje ihalesi hazırlıklarının devam ettiğini, ilerleyen zamanlarda da yeni atıksu projelerinin temelini atmayı hedeflediklerini belirten Kocamaz, "Sebil Mahallesi'nin Atıksu Arıtma Tesisi projesinin ihale hazırlıkları da devam ediyor. Ardından Çamlıyayla Atıksu Arıtma Tesisi ve Şebeke Hattı projesini de hazırlayarak ilçemiz için önemli olan bir hizmeti hayat geçireceğiz. İnşallah bugün olduğu gibi ileride de bu atıksu projelerinin temel atma töreni ve açılışını sizlerle birlikte gerçekleştirmiş, yaptığımız hizmetlerin mutluluğunu hep birlikte paylaşmış oluruz" diye konuştu.
Bozuk ve bakımsız olan yollar için de yol bakım ve asfaltlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve çalışmalar kapsamında Çamlıyayla'ya 8 bin 500 ton asfalt döktüklerini ifade eden Kocamaz, "Yollarımızın bir bölümüne sathi kaplama ve 82,6 kilometre yol, bakım, onarım ve stabilize yol çalışması yaparak, ilçemizin bir kısım yollarını yeniledik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca Çamlıyayla Belediyemize kendi sorumluluklarındaki yolların yapımı için asfalt desteği sağladık. Ayrıca yıllardır kangren olan Ergene yolunu standarta uygun hale getirdik" şeklinde konuştu.
Mersin'in tarım alanında oldukça gelişmiş bir kent olduğunu vurgulayan ve tarımın daha da gelişmesi, üreticinin desteklenmesi için tarımsal alanlardaki yatırımlar ile Mersin'in tarım geleceğine katkı koymayı amaçladıklarını kaydeden Kocamaz, "Çamlıyayla'da 4 adet sulama kooperatifinin kurulumunu
sağladık. Sebil'de kurduğumuz Tahmin ve Erken Uyarı Projesi ile üreticilerimizin ürünlerinin görebileceği zararı en aza indirmeye çalıştık. Şu an ihalesini tamamladığımız 15 bin 336 metre sulama boruları ile de üreticimize destek olacağız" ifadelerini kullandı.
Son olarak Çamlıyayla'nın Türkiye'nin en güzel yaylası olduğunu dile getiren Kocamaz, "Mersin Türkiye'nin parlayan bir yıldızı, günden güne büyüyen, büyüdükçe gelişen bir yer. Çamlıyayla doğası, insanının sıcaklığı ve nezihliği ile Türkiye'nin en güzel yaylası, dolayısıyla en güzel hizmetleri ve yatırımları da hak ediyor" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar