Skip Navigation Links

Kalbi Tekrar 'Deva'da Attı

Gaziantep'te geçirdiği kalp krizi sonucu kalbi duran kişi,hastanede yapılan başarılı müdahale ile yeniden hayata döndürüldü

Kalbi Tekrar 'Deva'da Attı

Sağlık   A+a-

Gaziantep'te evde fenalaşan 54 yaşındaki Mehmet Bozkurt, Özel Deva Hastanesi'ne getirildi. Kardiyoloji Uzm. Dr. Mehmet Reşat Ayalp'in müdahale ettiği hastanın nefes almadığı ve kalbinin durduğu belirlendi.
Yapılan müdahalenin ardından makineye bağlanan Ayalp, Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkikler sonucunda kalp krizi geçirdiği belirlenen hasta, 1 haftalık tedavinin ardından bağlı bulunduğu cihazdan kurtuldu. Servise alınarak tedavisi süren hasta, taburcu edilerek evine gönderildi. Hastanın durumu hakkında bilgi veren Dr. Ayalp, "54 yaşındaki Mehmet Bozkurt isimli hasta morarmış bir şekilde acil olarak hastanemize getirildi. Hastaneye getirildiğinde hastanın nefes alamadığı (arrest), kalbi durduğu tespit edildi. Yeniden canlandırma işlemi yapılarak hastayı makineye bağlayıp yoğun bakım servisimize yatışını sağladık. Yapılan tetkikler sonucu hastanın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Yoğun bakımdaki ilk günlerinde hastanın kalbi birkaç defa durduğu görülüp tekrar çalıştırıldı. Bir hafta yoğun tedavisi sonunda hastayı cihazdan ayırdık. Yaklaşık üç hafta boyunca yoğun bakım servisinde takip ve tedavisi süren hastanın genel durumunun iyiye gitmesi sonucunda servise alınıp orada takip ve tedavisine devam edildi. Hastamızın beyninde nefes alamadığından dolayı hafif geçici hasarlar olduğu ve bu durumun kolay bir şekilde düzeleceği bilgisi ailesine de verilerek geçirdiğimiz bu zor süreçlerin başarılı bir sonucunu elde ettik. Hastamızın durumunun daha da iyi olmasıyla birlikte taburculuk işlemlerini başlatıp hayata yeniden tutunmasına yardımcı olduk" dedi.
"İYİ Kİ DEVA'YI TERCİH ETMİŞİZ"
Eşinin rahatsızlığı ile büyük endişe yaşadıklarını anlatan Şenel Bozkurt, yaşadığı korkunun mutlu sonla bittiğini ifade etti. Deva Hastanesi doktor, yönetici ve çalışanlarına teşekkür eden Bozkurt, "Deva Hastanesinden ve hiçbir zaman bizi ilgisiz bırakmayan doktorumuz Reşat Bey'den Allah razı olsun. Doktorumuz başta olmak üzere tüm Deva çalışanlarının vermiş olduğu sağlık hizmetiyle ailemiz yeniden mutluluğa kavuştu. Yaklaşık bir aylık zorlu zamanlarımızda bizi yalnız bırakmayıp sürekli bir ihtiyacımızın olup olmadığını sorup, aile ortamında gibi hissetmemizi sağlayarak bize o güveni verdiler. Hastane imkanları ve deneyimli doktorumuz sayesinde içimizdeki korku hafifledi. Kalp sağlığının ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş olduk. İyi ki Deva'yı tercih etmişiz ve aksatmadan eşimin kontrollerine Deva'da devam edeceğiz" şeklinde duygularını dile getirdi.
KONTROLLER SÜRECEK
Ayalp, kalp sağlığının önemini hatırlatarak Bozkurt ailesini dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgilendirdi. Hastanın kontrollerinin aksatmadan sürdürülmesini isteyen Ayalp, "Güçlü ve ailesi için savaşan hastamız, Mehmet bey'in konrollerini aksatmadan takip edeceğiz. Bu süreçte hastamız, ailesinin desteği, ilgisi, birlik ve beraberliği sayesinde hayata sımsıkı tutundu. Bundan sonra da kalbine dikkat ederek hayatına sağlıklı bir şekilde devam edecektir" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet