Skip Navigation Links

Mozaik Yarışmasında Dereceye Giren Kursiyerle Başkan Şahin'i Ziyaret Etti

'Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması'nda dereceye giren kursiyerler,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti

Mozaik Yarışmasında Dereceye Giren Kursiyerle Başkan Şahin'i Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

Başkan Şahin, ziyarette yarışma dolayısıyla yeteneklerin ortaya çıktığını belirterek, yarışmacıları tebrik etti. Güzelliğin paylaşılarak, çoğaltılması gerektiğini vurgulayan Şahin, yarışmacılardan yaptıkları resimlerin anlamlarını dinledi. Mozaik sanatının gelişmesi ve sanatçıların çoğaltılması için kurs sayılarının arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Fatma Şahin, kursiyerlerin derece aldıkları mozaikleri inceledi. Şahin, "Resimlerin hepsi birbirinden güzel, emek var emek verince, Hocanın verme gücü, hocanın kabiliyeti bu başarıyı getiriyor. Ama siz (kursiyerler) alıyorsunuz, başarıya dönüştürüyorsunuz" dedi.
Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 2. düzenlenen yarışmada 15 ülkeden, 31'i yabancı 67'si Türk katılımcılara ait 98 eser yarışmış, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'ndan (GASMEK) eğitim gören kursiyerlerden İlknur Yağmur ve Hülya Türkmen Doğal Taş Mozaik kategorisinde dereceye girerek para ödülü almıştı. Kursiyerlerden Jana Okukçu, Nazan Karaca, Tuğba İngeç, Hamdi Karaata ve eğitmen Sadiye Güzin Secaat'ın da eserleri sergilenmeye layık görülmüştü.
Dereceye giren eserler ise 19 Ekim Pazartesi günü Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenecek.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet