Skip Navigation Links

Kocamaz'dan Kadın Çiftçilere Zeytin Fidanı

Mersin Büyükşehir Belediyesi,Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla kadın çiftçilere zeytin fidanı dağıttı

Kocamaz'dan Kadın Çiftçilere Zeytin Fidanı

Gündem   A+a-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile birlikte 30 bin zeytin fidanının dağıtımını gerçekleştirdi.
Tarımsal iş gücünün en önemli kaynağını kadınların oluşturduğunu vurgulayan Kocamaz, "Gerek dünyada, gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü, kadınlarımız üstlenmektedir. Kadın çiftçiler dünyanın her ülkesinde tarım sektörünün temel taşlarından biridir" dedi.
Çiftçi kadınların toplumdaki sosyal statülerini yükselterek, onların sorunları ve toplumdaki rolleri konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceklerini ve özellikle tarım ve hayvancılık konularında eğitim projelerinin olduğunu belirten Kocamaz, "Kadın çiftçilerimiz, hayatın merkezinde yer alıyor. Bu neden ile onların ihtiyaç duydukları konularda eğitim alması çok önemli. Kadınlarımızın iyi ve sağlıklı yetişmesi o ülkenin geleceğine yapılacak olan büyük bir yatırımdır. Bu nedenle kadın çiftçilerin sorunlarının çözümü kırsal kalkınmanın anahtarı ve geleceğimizin sigortası olacaktır" diye konuştu.
Tarımsal üretimin her alanında görev alan kadınların, annelik içgüdüsünün de vermiş olduğu titizlik ve hassasiyetle başta toprak ve su gibi doğal kaynakların korunması olmak üzere sağlıklı ürün elde etmede önemli bir göreve sahip olduklarının altını çizen Kocamaz, "Kadınlarımız tarımsal üretimin her aşamasında etkin rol oynarken, bunun yanında ailesini ve çocuklarını da geleceğe hazırlıyor. Yaşamın her evresinde hiçbir sorumluluk ve yükten kaçmayarak üzerine düşen sorumluluğun çok daha ötesinde görevler alan ve bu görevleri layıkıyla yerine getiren çiftçi kadınlarımızın Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, mahsullerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet