Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Terör Saldırısından Kurtulan Hastane Çalışanı Dehşet Anlarını Anlattı

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından yaralı olarak kurtulan Bülent Köreği, yaşadığı dehşet anlarını anlattı

Terör Saldırısından Kurtulan Hastane Çalışanı Dehşet Anlarını Anlattı

Gündem   A+a-

Barış mitingine Çanakkale'den katılan Bülent Köreği (53), meydana gelen patlamada ayaklarına isabet eden şarapnel parçaları ile yaralanarak Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Hatay'da ikamet eden ailesi tarafından İskenderun ilçesine getirilen Köreği, buradaki Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çanakkale'de Devlet Hastanesi'nde çalıştığını belirten Köreği, yaşadığı dehşet anlarını şöyle anlattı:
"Barış mitingi kortejinde arkadaşlar ile sohbet edip yerlerimizi aldığımız esnada ilk patlama yaşandı. İlk patlamada sadece ses duydum. İkinci patlama ise bize 7-8 metre mesafede oldu. O an neler olduğunu, neler yaşandığını insan tarif edemiyor. Ortam çok kötüydü. Patlamanın olduğu yer yoğunluklu insanların olduğu yerdi. Bizim hayatta kalmamız bir mucizeydi. Üzerimize gelen bilyeler insanların ayaklarını, kollarını parçaladı. Yakın olmuş olsaydım bilyeler vücudumun can alıcı noktalarına gelebilirdi. Yerde yatan, inleyen ve yardım isteyen insanlar vardı. Ben diğer sağlıkçı arkadaşlar ile yardım isteyen insanlara bilinçsiz bir şekilde turnike yapmaya çalışıyorduk."
Aradan 20-25 dakika geçtikten sonra kendisinin de yaralı olduğunu fark ettiğini söyleyen Köreği, "Şarapnel parçaları diz kapaklarıma isabet etmişti. Diz kapağımdan aşağıya doğru kan aktığını fark edince birden ayaklarımın üzerine basamadım ve kendimi meydana bıraktım. O sırada arkadaşlar üçüncü bir bomba olasılığı olduğunu söylüyorlardı. İnsanlar sürünerek alandan çıkmaya çalışıyorlardı. Hiçbir insanın bu tramvayı yaşamasını istemem. Tarif edilemez acılar içerisindeyiz" diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar