Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başıbüyük, Eğitimin Her Engeli Aşması İçin Düğmeye Bastı

Hassa Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK 'Eğitim Her Engeli Aşar' konusunda basın toplantısı düzenledi.

Gündem   A+a-

Başıbüyük, Eğitimin Her Engeli Aşması İçin Düğmeye Bastı
Hassa Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK “Eğitim Her Engeli Aşar” konusunda basın toplantısı düzenledi.
Kaymakamlık Makamında düzenlenen basın toplantısına Yerel basın temsilcileri katıldı
Hassa Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut ÇERKO ile beraber düzenlediği basın toplantısında , “Eğitim Her Engeli Aşar” çalışmalarının Hassa’daki son durumu izah edildi.
Kaymakam Harun BAŞIBÜYÜK yaptığı açıklamada;
“Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL’ ün eşi Sayın Hayrunisa Gül Hanımefendinin himayeleriyle başlatılan “Eğitim Her Engeli Aşar” proje kapsamında ilçemizde yapılan sonucunda,287 okuma çağına engellimiz tespit edilmiştir.287 engellinin 56’sı mezun durumda,18’i yatalak ve 33’ü ise 0-4 yaş grubudur.Mezun durumdaki olanları açık lise ve örgün liseye kayıtlarının yapılması düşünülmekte ve ayrıca yatalak olanlara ise evlerinde eğitim çalışmalarımız devam etmektedir.
Bu yıl içerisinde Mustafa Kemal Üniversitesinden Özel Eğitim Bölüm Başkanı’nı iki defa ilçemize davet ederek,engelliler konusunda konferans verildi..2011 Mart ayında engellilerin ailelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapacağız.Bütün okul ve kurumlarımıza engelli rampaları ve özel ihtiyaçlarını gidermek için lavabolarda gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.
Okuma çağına çıkmış engellilerimiz için de okuma yazma kursları düzenleyeceğiz.
Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile kampanya çerçevesinde köylerimiz sık sık ziyaret edilmekte ve ikna çalışmaları yapılmaktadır.
Amacımız engelli vatandaşlarımıza önyargılı bakış açısını değiştirmek,sosyal hayata uyumunu sağlamak,güçlü yönlerini ortaya çıkararak,normal bireylerden farklı olmadıklarını toplumumuza kabul ettirmek .dedi.
Kaymakam BAŞIBÜYÜK; En büyük sosyal sorumluluk duygusunun,engellilere yapılan çalışmalar olduğunu sözlerine ekledi.
Basın toplantısının ardından Engellilere yönelik hizmetin ilk adımı olan Hükümet Binasına yapılan engelli rampası hakkında bilgi verildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş