Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Belediye Meclisi Teröre Karşı Tek Vücut.

Arsuz Belediye Meclisi, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi.

Arsuz Belediye Meclisi Teröre Karşı Tek Vücut.

Arsuz   A+a-

 Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen iki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 46 milyon 453 bin 500 lira olarak belirlenen 2016 yılı gelir gider bütçesi ile 2016 Yılı Vergi, Resim ve Ücret Tarifelerinin de geçen seneki harçların değerleme oranı kapsamında yüzde 11 oranında yeniden güncellenmesi oybirliğiyle kabul edilirken, CHP Meclis Grubu'nun Ankara Katliamı'nın kınanması yönünde karar alınması talebine de bütün meclis üyelerinin kabul oyu kullanması dikkatlerden kaçmadı.

"Özgürlük irademizi kıramayacaklar"

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkanvekili Semir Topaloğlu, Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki patlamayı Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı olarak değerlendirirken, "Ankara’da güpegündüz, insanların barışı haykırmak için toplanmaya başladıkları sırada meydana gelen iki ayrı patlamada yüzden fazla insanımızı kaybettik. Büyük bir üzüntü ve öfke içindeyiz. Bu tür terör saldırıları barışı haykırmak için toplanan insanların özgürlük iradelerini kıramayacaktır. Ankara’nın göbeğinde, Emniyet Müdürlüğüne bir kilometre, MİT binasına üç kilometre mesafedeki patlamada ihmali olanların derhal tespit edilmesini ve cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu patlama seksen yıllık dış politikayı çöpe atan, komşularla sıfır sorun deyip bütün sınır komşularımızla ilişkilerimizin kopmasına neden olan, komşuların iç işlerine müdahaleyi normal sayan yeni dış politikanın ülkemize doğrudan yansımasıdır. 13 yıllık AKP iktidarının, adım adım tek parti diktatörlüğüne dönüşmeye başladığı, bütün önemli devlet kademelerine tek vasıfları yandaş olmak olan basiretsiz vasıfsız kadroların doldurulması, ülkemizi deyim yerindeyse savunmasız bırakmıştır. Halkımız kendini emniyetsiz durumda hissetmektedir. Ankara’daki katliamı büyük bir öfkeyle kınıyoruz. Bütün demokrasi güçlerini, aydınlıktan barıştan yana olan herkesi katliamın sorumlularının cezalandırılması için, Gazi Mustafa Kemal’in “Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesinin yeniden hayata geçmesi için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

"Terör, bir insanlık suçudur"

Herkesin ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği konusunda omuz omuza olması gerektiğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, "Terörü; kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın lanetliyoruz. Terör; bir insanlık suçudur. Barışın ve kardeşliğin tesis edilmesi yönünde ülkenin kalbi başkentte Anayasa'dan gelen demokratik protesto hakkını kullanmak üzere toplanan, Türkiye'nin aydınlık yüzleri daha duygularını ifade edemeden katledilmişlerdir. Bu çok üzücüdür. Barışa, ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, insan haklarına, ve demokrasisine yapılan saldırıyı kınıyor, ölen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Ülkemizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP'li meclis üyesi Süleyman Kiremitçi, CHP Meclis Grubu'nun Ankara Katliamı'nın kınanması yönündeki önergesine kabul oyu kullanan AKP Belediye Meclis Üyesi Sait Çengel'e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Plan ve bütçe komisyon kararlarının okunup oylanmasının ardından, bir sonraki meclis toplantısının 3 Kasım 2015 salı günü saat:14.00'te Arsuz Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılması kararlaştırıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar