Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Ve MHP'den AK Partiye Katılım

Gaziantep'te CHP ve MHP'ye kayıtlı üyelerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, düzenlenen törenle AK Parti'ye geçti

CHP Ve MHP'den AK Partiye Katılım

Gündem   A+a-

Gaziantep'te düzenlenen programda aralarında MHP ve CHP üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, törenle AK Parti'ye geçti. Çapan ve Günal ailelerinin AK Parti'ye katılım programında rozetleri ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile AK Parti Kurucu İl Başkanı ve AK Parti milletvekili adayı Ahmet Uzer taktı.
Katılım programında konuşan milletvekili adayı Ahmet Uzer, "Bu ülkede yaşayan insanların, daha güzel şartlarda yaşaması için, geçmişte yaşadığımız krizleri yaşamamak için AK Parti 2002 yılında iktidara gelmiştir. Gerçekten de iktidara geldiğimiz günden bu yana, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizler geç kalmadınız, çünkü daha işin başındayız, daha Türkiye'de çok yapacak işimiz var. Bu mücadele, sonsuza kadar sürecek. Çünkü bölgesinde güçlü bir Türkiyeyi istemiyorlar. Siyasi yönden, ekonomik yönden, güçlü bir ülkeyi bu bölgede görmek istemiyorlar. Bizi iktidardan uzaklaştırmak içinde, çok çeşitli ayak oyunlarına başvurdular. Ama başaramayacaklar. Çünkü bizim halkımızın feraseti, Allah'ın izniyle bunlara müsaade etmeyecektir. Türkiye'nin kurtuluşu tek başına bir partinin iktidarından geçiyor. 7 Haziranda bir yol hatası oldu. Bizlerde bu 3 ay içerisinde kendi muhasebemizi yaptık ama bunu yaparken, Türkiye'nin ödediği bedelleri de gördük. Gerçekten son 12 yıldaki Türkiye'nin kazanımları tehlikeye girdi. Faizler yükseldi döviz yükseldi, Türkiye'nin ekonomisi sıkıntı içerisine girdi. Türkiyeyi bugüne getirmek kolay olmadı. Türkiye'nin kötü tarihini yenmek kolay olmadı. Bu söylediğim her şey, tek tek halledildi. Bugün insanlarımız, eskiye göre AK Parti iktidarında, önceki dönemlere göre daha iyi yaşıyor" diye konuştu.
Milletvekili Tayyar ise "Önce iktidarda 3 siyasi parti vardı, siyasi istikrarsızlık vardı. Bir anayasa kitapçığı fırlatıldığı için krize giren, 20'nin üzerinde bankanın battığı, bütçenin 200 milyon doların üzerinde sıkıntıya girdiği, bir süreçte yaşıyorduk. O tarihte IMF'den 25 milyar dolar borç aldık. Eğer o para Türkiye'ye gelmeseydi, memurlar maaş dahi alamıyordu. Yatırımlar durmuştu, projeler durmuştu, işveren yeni yatırım yapamıyordu, işçiler işe girebilecek yeni fabrikalar bulamıyordu. Siyasi istikrar yok, ekonomik istikrar yok. Buna ek olarak da terör meselesi ciddi bir sıkıntıydı. Toplumuzun birlik ve beraberliğini karartmaya başladılar. Tarihte ilk kez bir riskli yolu tercih ettik. Birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için çözüm sürecini başlattık. Beş yılı aşkındır bu memlekete şehit cenazesi gelmedi. Ama gel gör ki 7 Haziran'da tek parti yönetimi için iktidar çoğunluğu çıkmayınca, bunu bir siyasi boşluk olarak görenler, müzakere masasını devirdiler, terörü azdırdılar" şeklinde konuştu.
AK Parti'ye katılan aileler de ekonomik ve siyasi istikrar için AK Parti'ye geçtiklerini belirtti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar