Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gelecek Vaat Eden Okçulara Eğitim Desteği

Mersin Harward Eğitim Kurumları Hasan Kılıç Anadolu Lisesi,geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı okçulara burs desteğinde bulundu

Gelecek Vaat Eden Okçulara Eğitim Desteği

Spor   A+a-

Mersin Harward Eğitim Kurumları Hasan Kılıç Anadolu Lisesi, 2014-2015 eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da başarılı okçulara eğitim desteğinde bulundu. Eğitim kurumu 2015-2016 yılında da spora karşı duyarlılığını göstererek, 2015 yılı Okullar Arası Türkiye Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olan Enes Doğan'a tam ve gelecek vaat eden sporculardan Serdar Can Özaslan, Nihal Selvi ve Helin Dila Eren'e yüzde 75 ve yüzde 50 oranında burs imkanı verdi.
Eğitim kurumlarının bütün öğrencilere belli oranlarda burs veren tek kolej olma özelliğini taşıdığını belirten Harward Eğitim Kurumları Hasan Kılıç Anadolu Lisesi Kurucusu Hasan Kılıç, "Ülkemizde ilk olarak uygulanan sınıf sistemi, Mersin'in ilk butik koleji gibi ilkleri barındırmaktadır. Kolejimiz sanat, spor ve eğitim alanında fark oluşturan her öğrenciye belli oranlarda burs sağlamaktadır. Burslar sadece bu alanla sınırlı olmayıp, yıl içinde kitap okuyan, ağaç diken, yaşlı bakım evleri ve çocuk esirgeme kurumlarını düzenli ziyaret eden ve birçok sosyal projeye katılan öğrencilerimiz de burs alabilmektedir. Kısaca, kendine değer katan, emek sarf eden her öğrencimiz, bizim için kıymetlidir" dedi.
"SOSYAL PROJELERİMİZİ PATENTLİ HALE GETİRİYORUZ"
Eğitim anlayışlarıyla gerçekleştirdikleri sosyal projelerin sözde olmadığını ifade eden Kılıç, "Biz sosyal projelerimizi aynı zamanda patentli hale getiriyoruz. Bunu Edinburgh projesi kapsamında gerçekleştiriyoruz ve proje kapsamında yapılan her sosyal proje belgelenmek zorunda ve bunun bir süresi var. Bir sosyal projeyi bir kere yaparak vazgeçemiyorsunuz. 3, 6 ve 9 ay yapılan projeler var. Aynı zamanda 4 yıllık dilimleri var. 1 aylık yapılan projelerin hiçbir kıymeti olmuyor. Biz belirttiğimiz bu süreçleri üst kurumlara belirtiyoruz ve bu belirttiğimiz süreç içerisinde öğrenci madalya alıyor. Altın, gümüş ya da bronz madalya alıyor. Öğrenci yaratıcı davrandığı ve oluşturduğu her bir farklı proje ile de bir dersinden yüz alıyor. Bunu sözlü notuna çeviriyoruz. Bu bağlamda burada TÜBİTAK tarzında projeler de üretiliyor" diye konuştu.
"OKÇULUK DESTEKLENEN ÖRNEK BRANŞ DURUMUNDA"
Okulun aynı zamanda öğrencilerini spor yapmak konusunda da desteklediğini kaydeden Kılıç, "Okçuluk bu konuda örnek branş durumunda. Eğer bir öğrenci hayatını buna göre dizayn eder ve okçulukla ilgili çalışmalar yaparsa, illa ki bir madalya almasına da gerek yok. Bunu üç ay içerisinde yaparsa bu süre için bir ödül, 6 ve 9 ay gibi daha uzun sürelerde bu sporu sürdürürse başka ödüller öğrencileri bekliyor. Öğrenci bu süreyi biraz daha uzatır ve okçuluk konusunda kendine bir amaç belirlerse, okul öğrencilere burs vererek eğitimlerinin yüzde 50'si veya yüzde 75'ini karşılıyor ve öğrenci bu konuda ulusal veya uluslararası başarı sağlarsa okul öğrenciye tam burs veriyor" dedi.
"BİREYSEL VE UNUTULMAYA BAŞLAMIŞ SPORLARI DESTEKLEMEYE KARAR VERDİK"
Takım sporlarından çok bireysel sporlara ve özellikle unutulmaya başlamış sporları desteklemeye karar verdiklerini söyleyen Kılıç, "Okçuluk, eskrim ya da bireysel atletizm gibi sporlara yöneldik. Mersin İl Temsilcisi Antrenör Aytekin Ataş ile karşılaştığımız zaman doğru insanla karşılaştığımızı gördük. Hocamız ile tanışmamızın ardından milli takım düzeyinde çalıştırdığı öğrencilerin problemlerine tanık olduk. İlk olarak öğrencileri ailelerinin desteklemediğini gördük ve ikinci olarak da çocuk okçuluk ile ilgilenirken derslerinin kötüleşebileceğinden endişeleniyordu. Biz de okul olarak bu gençlerimizi sporla ilgilendikleri için ödüllendirmeye karar verdik. Size hem burs verelim hem de müsabaka veya antrenman için okula gelemediğiniz zamanlar için de size ders takviyesi yapalım dedik. Veliye de çocuğunuz sporla uğraştığı için size okul parasında indirim yapacağız dedik. Hem öğrenci hem de veli bu durumun hem maddiyat hem de maneviyat olarak kendilerine dönmelerine çok sevindiler. Bu şekilde okulumuz spor alanında da öğrencileri desteklemeye devam edecek. Biz doğru olduğumuzu düşünüyoruz ve bu sebeple de Aytekin hocamız gibi doğru bir insanlar karşılaştığımızı düşünüyoruz. Yunus'un da dediği gibi 'Cümleler doğrudur siz doğru iseniz, doğrular bulunmaz siz eğriyseniz'" ifadelerini kullandı.
"HARWARD KOLEJİ OKULLAR ARASINDAKİ FARKINI ORTAYA KOYDU"
Harward Eğitim Kurumları'nın 2014-2015 öğretim yılında Avrupa üçüncüsü olan sporcu Betül Demir'e tam burs, iki sporcuya da yarım bursa imkanı tanıdığını belirten Okçuluk Antrenörü Aytekin Ataş, "2015-2016 yılında da kurumun spora karşı duyarlılığını göstererek 2015 yılı Okullar Arası Türkiye Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olan Enes Doğan'a tam burs verdi. Gelecek vaat eden sporculardan Serdar Can Özaslan, Nihal Selvi ve Helin Dila Eren'e yüzde 75 ve yüzde 50 oranında burs imkanı sunarak sporcuları onurlandırdı. Bu davranışı ile Harward Koleji okullar arasındaki farkını ortaya koydu" dedi.
Kılıç'a öğrencilere verdiği destekten dolayı teşekkür eden Aytekin Ataş, diğer eğitim kurumlardan da aynı duyarlılığı beklediklerini dile getirdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar