Skip Navigation Links

Mersin'deki Muhtarlara Bilgisayar Kursu

Mersin'de,Anamur ve Gülnar'daki muhtarlardan sonra merkez ilçe muhtarlarına da 'Temel Bilgisayar Kullanımı Eğitimi' verilmeye başlandı

Mersin'deki Muhtarlara Bilgisayar Kursu

Gündem   A+a-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki eğitim öncesi Yenişehir ve Toroslar ilçe muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, teknolojinin hızla gelişip ilerlediği bir çağda yaşanıldığını ve Mersin genelindeki tüm muhtarların bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiden en iyi şekilde faydalanmak istediklerini belirten Kocamaz, "Biz bunun için çalışmalarımızı hızlandırdık. MESKİ için 'Alo 185' ve belediyemiz için ise 'Alo 153' hattını oluşturduk. Artık oturduğunuz yerden bilgisayarlarınızla şikayetiniz hangi daireye ne zaman gönderilmiş, şu an hangi aşamada, çözüm mü bekliyor ya da çözülmüş mü oradan öğrenme imkanına sahipsiniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni, Türkiye'nin de dünyanın da en şeffaf belediyesi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu belediye ne yapıyor, ne ediyor, kasasına kaç lira para girmiş, kaç lira çıkmış hangi ihaleleri yapmış, nerelerde hizmet üretiliyor aklınıza ne gelirse belediyeyle ilgili cevapları orada bulacaksınız" dedi.
Mersin genelinde çok büyük bir hizmet atağı başlattıklarının altını çizen ve son bir buçuk yıllık sürecin yapılanmayla geçtiğini ve Mersin genelinde verilerini oluşturduklarını ifade eden Kocamaz, "Attığımız imzanın da verdiğimiz sözlerinde sonuna kadar arkasındayız. Mersin genelini düşündüğümüz zaman İstanbul'un tam üç katı bir alan. Bu kadar büyük bir alanda bizde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bütün muhtarlarımız, vatandaşlarımız öncelikli olarak kendi problemlerinin çözülmesini talep ediyor. Elimizde böyle bir sihirli değnek yok. Bu işler bir plan ve program çerçevesinde yapılabilir. Bu geçen dönem içerisinde planlandırmalar, projelendirmeler ve kaynak arayışıyla geçti. Şimdi de çözüm noktasına geldik" diye konuştu.
3 yıl içerisinde Mersin genelinde içme suyu ve yolu olmayan hiçbir yer olmayacağını her seferinde ifade ettiklerini belirten Kocamaz, bunların yanı sıra sahilden yukarıya doğruda gerek alt yapı gerekse arıtma tesisleriyle Mersin'i çevreci ve çevreye duyarlı bir şehir haline getirme niyetlerinin olduğunu söyledi.
Vatandaşların Mersin'in her yerinden denize girebilmeleri içinde gerekli çalışmaları başlatacaklarını vurgulayan Kocamaz, "Mersin'in birçok bölgesinde halen alt yapının olmadığını, yeterli arıtma tesislerinin olmadığı düşünürsek, çevreye çok duyarlı olmadığımızı görmüş oluruz. Ama zararın neresinden dönülürse kardır ve bunları çözmek bizim boynumuzun borcudur" ifadesini kullandı.
Mersin için en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Kocamaz, bir yıl içerisinde 805 adet bilgisayar dağıttıklarını belirterek, muhtarlardan bu eğitimlerden dolu dolu faydalanmaları gerektiğini kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet